Foreholte en Gouda gaan na de 2-2 op sportpark Elsgeest op pinkstermaandag op herhaling. Door de late gelijkmaker van invaller Jelle Geerlings stapten de onderliggende Voorhouters als morele winnaars van het veld. Of dat voldoende is om over acht dagen de finale van de nacompetitie te halen is nog maar de vraag. ,,Er valt  de komende week nog het nodige werk te verrichten voor de return”, aldus Foreholte-trainer Marcel IJzendoorn na afloop.

Door het gelijkspel beginnen beide ploegen in Gouda weer helemaal opnieuw en met dat uitgangspunt mag Foreholte zich gelukkig prijzen. De thuisploeg had zijn handen vol aan Gouda. De snelle 0-1 in de elfde minuut van Jaoud Essanoussi, die het leer na slordig uitverdedigen aan Voorhoutse kant van dichtbij binnenhamerde. miste zijn uitwerking niet. De thuisploeg kwam nauwelijks in zijn spel tegen het balvaardige  gezelschap uit Gouda. Van een gecoördineerde aanvalsopzet was nauwelijks sprake. omdat Gouda zich heer en meester toonde op het middenveld.

Pas na 25 minuten viel de eerste roodwitte mogelijkheid te noteren. Ralph Schiebroek strandde vrij voor Erik van der Laan op de sluitpost, waarna Sam Lemmers in de rebound overknalde.  De gelijkmaker kwam in de slotfase van de eerste helft na de eerste echt geslaagde Voorhoutse aanval toch tot stand. Een hoge voorzet van Lukas Wiering bereikte in twee instanties Toni Arroyo, die met een lage schuiver de 1-1 binnenschoof.

IJzendoorn: ,,Dat was op dat moment het hoogst haalbare. Maar direct na de rust ging het weer fout. Gouda neemt de corners altijd kort. Dat wist ik en dus ook de spelers. Toch waren we niet attent genoeg en liepen we meteen weer achter de feiten aan. Vervolgens gooiden we het meer over de opportunistische toer, maar in plaats van de lange bal over de vleugels te hanteren verdween elke bal in de zestien van Gouda en daar viel geen eer te behalen. Dat deden we niet goed.”

Fraaie gelijkmaker

Hoewel Foreholte steeds meer aandrong, leek de gelijkmaker er gaandeweg de tweede helft  niet meer in te zitten. Ook niet nadat de talentvolle Christian Guijt en even later Jelle Geerlings als invallers de frontlinie waren komen versterken. Het sierde Foreholte dat het bleef zoeken naar de 2-2, ondanks dat het niet goed in de wedstrijd zat. Foreholte werd ook beloond. Na een beroerde spelhervatting van de goalie belandde de bal bij Mink Schinkelshoek, die Jelle Geerlings aan het werk zette. Met een bijzonder fraaie lob bracht de invaller in de 90e minuut de 2-2 op het scorebord.

IJzendoorn: ,,We wisten dat dit het zwakke punt van hun keeper was en daar werd dit keer goed op geanticipeerd. We mogen tevreden zijn over de uitslag, hoewel ik dat niet ben over ons spel. Er lag vandaag voldoende ruimte op het middenveld, maar daar deden we niets mee. De vorm van het afgelopen najaar en van maart en begin april hebben we nog niet te pakken, maar het kan nog. Vooraf schatte ik onze kansen in op 60-40. Na vandaag is het gewoon fifty-fifty.  Gouda is en blijft achterin kwetsbaar. Daar ligt onze kans. Voorin lopen er daar echter genoeg spelers rond die een wedstrijd kunnen beslissen.”

Foreholte heeft volgende week maandag in Gouda in ieder geval nog twee extra troeven in handen. Tim Vincenten en Dennie Luigies keren na een schorsing van drie wedstrijden terug. Mocht Foreholte er in slagen Gouda uit te schakelen dan speelt het in een tweekamp tegen Kocatepe of SVDPW om een plaats in de Eerste Klasse.

Tekst: Leo Schrama