,,Het was mijn mooiste goal ooit”, verzuchtte Sam Lemmers met een sip gezicht. Het was niet zozeer de schoonheid van die intikker – de 2-2 diep in de verlenging tegen SVDPW – maar vooral de importantie daarvan die de middenvelder van Foreholte verleidde tot die uitspraak. Nauwelijks zestig seconden later was de roze wolk al weer verruild voor een donkerzwarte stormlucht.

Een minuut na de gelijkmaker van Lemmers in de 117e minuut was SVDPW wederom doeltreffend. Die goal (de 2-3) bleek de genadeklap voor Foreholte, dat nog wel een nieuwe kans krijgt. Zondag wacht op het terrein van Leonidas (aanvang 14.00 uur) een beslissingswedstrijd tegen DRL. De winnaar daarvan promoveert alsnog.

De gemoedstoestand in het Foreholte-kamp na afloop van de wedstrijd was logischerwijs bedrukt. ,,Kunnen we niet gewoon een keer een dagje naar de Efteling gaan”, probeerde coach Marcel IJzendoorn met een grapje het ijs te breken. En toen weer serieus. ,,Eerst geen kampioenschap, en nu dit. Er wordt op mentaal gebied veel van ons gevraagd.”

Grote keeper

Uitblinker Roy Dickhoff zag de Eerste Klasse al gloren na de 2-2. ,,Die goal was een enorme bevrijding. Ik had veel vertrouwen in een (eventuele) penaltyserie, omdat wij een veel grotere keeper hebben. Niels (van Schie) heeft dit seizoen al een paar penalty’s gestopt. De keeper van SVDWP was een stuk kleiner en daar lagen onze kansen.”

,,De teleurstelling is groot en er heerst een rotgevoel binnen de groep, maar we zullen er zondag tegen DRL weer staan”, verzekerde Lemmers. ,,Ons collectief is sterk en we zullen er met z’n allen honderd procent voor gaan. Ik vind dat we het verdienen om naar de Eerste Klasse te gaan, en zondag zullen we dat nogmaals laten zien.”

IJzendoorn was het daarmee eens. ,,Ik wil geen slecht verliezer zijn, maar als ik zie hoe SVDWP continu aan het provoceren was, dan word je daar niet vrolijk van. Het is een club met zes of zeven seniorenteams. Hier, bij Foreholte, leeft het tenminste echt. Dat heb je kunnen zien.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Jeannette Dijkstra

logo-vankesteren-300


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)