,,Heb ik vorige week iets verkeerds gezegd in de rust?” Het was een keiharde, maar open vraag van Foreholte-trainer Marcel IJzendoorn deze week op de training van de Voorhoutse club. De tweedeklasser had toen in eerste instantie geen kind aan Groeneweg, maar verloor de grip na rust op de concurrent. Foreholte verloor met 2-1. Een week later revancheerde de ploeg zich thuis op De Elsgeest. Weer had Foreholte geen kind aan de tegenstander, DONK. Maar deze keer won het wel heel éénvoudig: 4-0.

De confronterende vraag was aangekomen bij de spelersgroep. Het elftal reageerde in eerste instantie verbaasd op de vraag van de trainer, maar begreep de boodschap. Het duel tegen Groeneweg moest een incident zijn, vond Foreholtes ‘nummer 10’ Sam Lemmers. ,,De tweede helft van vorige week was gewoon niet goed. Maar daarvoor vergeten we gewoon de kansen af te maken. Anders hadden we hoger gestaan op de ranglijst dan nu. Dat is balen.” De Voorhouters staan nu vijfde, maar hadden ook in de top-drie kunnen staan.

Foreholte was tegen DONK in ieder geval een stuk efficiënter dan tegen Groeneweg. Al na een kwartier opende Christian Guijt de score, door onder doelman Bas van der Eem door te schieten. ,,Dat is een goed gevoel, vooral na vorige week”, is de 19-jarige aanvaller het met zijn collega Lemmers eens. ,,We hebben vandaag bij vlagen echt goede aanvallen laten zien. Daar ben ik als rechtsbuiten natuurlijk heel tevreden mee.”

Niet getest
Guijt zorgde tien minuten in de tweede helft met een harde knal voor de 3-0. De andere twee treffers kwamen van het hoofd van Lemmers die daarmee een extra kracht toonde van de Voorhouters. De lange middenvelder annex aanvaller is een wapen bij dode spelmomenten. Ondertussen kwam Foreholte geen enkele keer in gevaar. Het Goudse DONK testte doelman Matthijs Guijt welgeteld nul keer.

DONK toonde zich onmachtig voorin, maar kreeg ook voldoende weerstand van het kwartet in de laatste linie van Foreholte. Vooral aanwinst Joost den Hollander maakte indruk. De 23-jarige verdediger kwam over van UDO en speelde rustig en volwassen. Aan de andere kant van het veld bleef het duo Guijt-Lemmers gevaarlijk en kregen ook Grondel en Bleijswijk nog de kansen om te scoren.

,,We hebben echt een enorme selectie, dat is alleen maar mooi. Een beetje druk op je positie is goed.”

In alles leken de Voorhouters aan te willen tonen dat de wedstrijd tegen Groeneweg inderdaad op een incident berustte. En daarin werden ze werkelijk waar geen strobreed bij in de weg gelegd door de tegenstander. Ook aanvaller Guijt speelde vrijuit en is blij met de grote selectie in Voorhout. Het maakt het team, maar ook hem individueel beter. Dat is volgens hem één van de grote pluspunten van dit Foreholte. ,,We hebben heel veel fitte spelers, echt een enorme selectie. Ook wat nieuwe jongens. Dat is alleen maar mooi. Iedereen is erg gretig. Een beetje druk op je positie is goed. Als je met veel mensen op de training bent, maak je elkaar beter. Het gaat de goede kant op.”

Realistisch
Op de vraag in welke mate het de goede kant op gaat voor Foreholte begint Guijt gelijk te lachen. ,,Als we dit elke week op kunnen brengen, dan kunnen we ver komen. Maar laten we eerst maar eens realistisch blijven en proberen dit elke week vol te houden.”

,,Ik denk dat we voetballend echt stappen aan het maken zijn”, valt Lemmers zijn collega bij. ,,Iedereen krijgt met zo’n wedstrijd als vandaag ‘effe’ wat meer vertrouwen. Het loopt wat beter, het staat wat beter, dan ga je als team vanzelf ook beter voetballen.”

Foreholte – DONK 4-0 (2-0) 15. C. Guijt 1-0, 42. Lemmers 2-0, 54 C. Guijt 3-0, 67. Lemmers 4-0.

Foreholte: M. Guijt, Van Dam, O. Arroyo, Den Hollander (79. Van Leeuwen), Spreeuw, Jongbloed, Dickhoff, Bleijswijk (70. Brabander), Grondel (70 T. Arroyo), Lemmers, Guijt

Archieffoto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)