In een eentonige wedstrijd won Foreholte verdiend met 4-1 van Den Hoorn. Coach Marcel IJzendoorn zag zijn ploeg zich revancheren voor de nederlaag tegen Delft. ,,Vorige week heb ik geen strijd gezien, dat kwam vandaag wel naar boven.” Het publiek in Voorhout kreeg overigens drie prachtige goals voorgeschoteld.

De Voorhouters staan er dankzij de overwinning goed voor. Foreholte is terug te vinden op een gedeelde vierde plaats en heeft maar drie punten minder dan koploper TAC ‘90. De mannen van IJzendoorn kunnen dus terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. IJzendoorn: ,,Vorig jaar speelden we nacompetitie voor lijfsbehoud. En nu sta je stevig in de top vijf. Een groot compliment naar de groep toe.”

Aan een eventueel kampioenschap wil IJzendoorn niet denken. ,,In de winterstop gaan we met de groep naar Spanje en ga ik vragen wat het doel van de tweede seizoenshelft wordt. Ik hoop dat ze willen gaan voor een periodetitel.”

De wedstrijd tegen promovendus Den Hoorn was een makkelijke klus voor de rood-witten. Al keken ze na drie minuten wel tegen een achterstand aan. Een penalty werd door de bezoekers omgezet in een doelpunt. Foreholte liet zich hier door niet van slag brengen en boog binnen 25 minuten de achterstand om in een 3-1 voorsprong.

Uit het boekje

Nadat Foreholte via een eigen doelpunt van Den Hoorn weer op gelijke hoogte was gekomen, scoorde Mats Schrama een doelpunt ‘uit het boekje’. IJzendoorn: ,,Een aanval over links, de vleugelspeler die na een driekhoekje de achterlijn haalt en de rechtsbuiten die naar binnenkomt en de bal er fantastisch inkopt. Dat zijn de mooiere doelpunten.”

De voorsprong werd vervolgens via eveneens mooie doelpunten uitgebouwd. Tom Bleijswijk haalde na een halfuur spelen uit en schoot de bal in de kruising (3-1). Ook Rick Grondel pakte zijn doelpuntje mee en schoot vanaf 25 meter over de te ver uit zijn doel staande keeper heen. Het waren stuk voor stuk schitterende goals.

Na Grondels doelpunt in de vijftigste minuut was het gedaan met de aanvalslust van Foreholte. De Voorhouters voetbalden het duel rustig uit. Het enige minpunt was dat er drie onnodige gele kaarten aan de kant van Foreholte vielen. Twee voor protesteren en een voor een domme overtreding op het middenveld. Volgens IJzendoorn heeft het team niet geleerd van fouten uit het verleden.,,Bij Wilhelmus uit kregen we een vrije trap tegen doordat iemand tegen de scheids ging praten. Daaruit viel de gelijkmaker.”

Tekst: Matthijs Snepvangers