Een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tussen een Voorhoutse en Rotterdamse club die in Rotterdam wordt gespeeld. Dat is nogal merkwaardig. Schoorvoetend heeft Foreholte zich neergelegd bij de beslissing van de KNVB om de wedstrijd tegen DRL – met als inzet een plek in de Eerste Klasse – op het terrein van Leonidas te laten spelen.

Foreholte had eigenlijk DHC op het oog als speellocatie, maar DOSR en BZC Zuiderpark handelden slagvaardiger. ,,Dat is ook weer een leerproces”, vertelt voorzitter Jan Regeer. ,,Misschien moet je zulk soort zaken al van tevoren regelen. Maar wij hadden zondag na de wedstrijd tegen SVDPW wat commotie en dat had onze prioriteit.” Pas later ging op de Elsgeest de focus op het vinden van een geschikte plek.

,,Wij wilden perse op kunstgras spelen, DRL maakte het niet zoveel uit”, vervolgt Regeer. ,,Vervolgens kwam de KNVB met Haaglandia. Dat is echter verouderd kunstgras en was voor onze technische staf geen optie.”

Jaarlijks moeten clubs voor het seizoen aangeven of ze bereid zijn hun complexen af te staan voor beslissingswedstrijden. Beoogde speellocaties als Blauw-Zwart, DSO en Westlandia stonden allemaal niet op dat lijstje. ,,Je zou in deze meer creativiteit van de KNVB verwachten.”

Werk van de KNVB

Een simpel belletje naar een club en het zou al geregeld kunnen zijn. Regeer zag het niet zitten om clubs zelf te benaderen. ,,Dan zijn wij het werk van de KNVB aan het doen.”

Regeer heeft nog altijd contact met de voetbalbond. ,,Ik ga ze vandaag weer even bellen. Zij moeten wel onze veiligheid kunnen garanderen. Het mag niet zo zijn dat wij opeens in een hoekje gedreven worden, omdat er alleen maar Rotterdammers zijn.”

De preses verwacht zo’n laatste scenario overigens niet. ,,Ik heb de voorzitter van DRL gesproken en die zei dat zij amper publiek trekken. Alles wat komt is 70 plus. Bovendien liggen de sportparken van DRL en Leonidas 11,8 kilometer uit elkaar. Dat is twee keer de afstand Foreholte – UVS. Wij hopen met drie of vier bussen naar Rotterdam te gaan. Ik verwacht dat wij in de meerderheid zullen zijn.”

Regeer tot besluit: ,,We hebben er een streep onder gezet, en de focus gaat nu op zondag.”

Foreholte krijgt zijn derde en laatste kans op promotie. Eerst werd naast het kampioenschap gegrepen. Vervolgens ging het zondag mis in de finale van de nacompetitie tegen SVDPW. De Schiedamse ploeg won uiteindelijk door een late goal diep in verlenging.

logo-vankesteren-300


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude