Een gat in de organisatie bij een vrije trap in de laatste drie minuten van wedstrijd tegen ROAC, zorgde ervoor dat Foreholte uiteindelijk de punten nog moest delen met de ploeg uit Rijpwetering. Casper Brabander, nieuwkomer in de eerste selectie van de Voorhouters, verscheen zondag pas voor de tweede keer aan de aftrap, maar was desalniettemin vooral aan de bal als een van de smaakmakers bij de thuisploeg. 

Toen hij hoorde dat zijn trainer Frank Bloemheuvel hem als een van de lichtpuntjes had genoemd, verscheen er een voorzichtige glimlach op het gelaat van Brabander. Ietwat bescheiden gaf hij antwoord. ,,Mijn optreden van vorige week vond ik niet al te best, daarom voelde ik dat ik me vandaag een beetje moest herstellen. Dat is gelukkig wel aardig gelukt”, vertelde Brabander na afloop.

De middenvelder kon zich in de voetballend gezien matige wedstrijd onderscheiden door aan de bal de juiste dingen te doen. Vaak draaide hij open en bewaarde hij rust aan de bal zodat zijn team verder kon spelen. Zijn lef om dat initiatief te nemen, was gezien zijn eerste optreden dus wel bewonderenswaardig. ,,Op de trainingen gaat het de laatste tijd wel lekker. Daar krijg je toch ook wel vertrouwen van. Bovendien is ‘het aan de bal komen’ mijn sterke punt, dus daar moet ik zo veel mogelijk proberen uit te halen. Vandaag ben ik daar wel tevreden over.”

Bravoure
Met dezelfde bravoure ging Brabander vaak achter een vrije trap staan. De dode spelmomenten waren zondag van grotere waarde dan normaal, omdat beide ploegen moeite hadden om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Het was dan ook een vrije schop van Brabander waarop Ton Arroyo attenter reageerde dan de Ripse doelman Dammes van der Poel: 1-0, met nog een kwartier te spelen.

De verdedigende organisatie van Foreholte is dit seizoen iets waar de Voorhouters op kunnen leunen. Met de coachende kwaliteiten van routinier William van Vliet, die echt een verlengstuk van de trainer is in het veld, wordt er heel weinig weggegeven. Alleen in de slotfase tegen ROAC ging het dus wel nog mis. Wessel van der Poel kopte ook uit een vrije trap raak.

,,Daarover was na de wedstrijd veel frustratie en een beetje discussie”

,,De manier waarop is extra zuur. Want er staan daar drie man vrij, als die jongen hem niet binnenloopt dan staan er nog twee man achter die dat kunnen doen. Daarover was na de wedstrijd veel frustratie en een beetje discussie in de kleedkamer. Of we bij zo’n bal naar voren moeten stappen of allemaal met de man mee moeten lopen”, aldus Brabander.

,,We wisten dat ROAC een ontzettend stugge tegenstander zou zijn en dat we veel zouden moeten investeren in de wedstrijd om op voorsprong te komen, maar dat lukte. Dan mag je bij zo’n vrije trap vlak voor tijd niet spelen op ‘wel of geen buitenspel’. Dan dek je gewoon vlees op vlees”, verschafte Bloemheuvel duidelijkheid over de in de kleedkamer ontstane discussie.

Samen
Toen de emoties van het puntenverlies waren gezakt en het realisme weer boven kwam drijven, was Foreholte eigelijk niet ontevreden met een gelijkspel tegen het dit jaar ook sterk gestarte ROAC. Bovendien bleef de ploeg van Bloemheuvel ook na de remise gedeeld koploper in 2c. Brabander denkt dat er mooie dingen in het verschiet liggen voor de Voorhouters dit seizoen. Bovendien kan dit jaar voor hem persoonlijk ook nog extra glans krijgen. De naam Brabander is al een bekende in Foreholte-selectie, want ook Casper z’n broertje Rick is speler van de rood-witte brigade.

,,Hij is alleen nu geblesseerd. Maar als hij weer fit is, heeft hij genoeg kwaliteiten om zich in het team te knokken. Ik hoop dat dat lukt, want samen in het eerste staan, is toch wel een kleine droom van ons twee. Als je met je vrienden én straks met je broertje kan spelen, dat is toch geweldig?”, sloot Brabander toch nog tevreden af.

Foreholte – ROAC 1-1, (0-0). 77.  Arroyo 1-0, 87. W. Van der Poel 1-1. 

Foreholte: Guyt, Bloemendaal, Van der Zwaan, Veenvliet, Roffelsen, Spreeuw (69. Geerlings), Brabander, Van Vliet, Admiraal, Lemmers, Guijt (68. Arroyo).

Foto: Jeanette Kloet

Lees ook: ‘Noordwijk is James kwijt aan eerstedivisionist’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen