Trainer Marcel IJzendoorn had het in de rust al tegen zijn spelers gezegd. ,,Jongens, dit gaan we ons niet nog een keer laten gebeuren.” De coach van Foreholte refereerde met die uitspraak naar een week geleden. Toen lieten de Voorhouters zich het kaas van het brood eten door met 2-2 gelijk te spelen tegen Wilhelmus, na een 2-0 voorsprong. Foreholte toonde zich een snelle leerling en pakte nu wel de overwinning. Het werd 2-1 tegen RKDEO.

En dus was de trainer te spreken over zijn elftal. IJjzendoorn. ,,Vooral die eerste helft was lekker man! Driehoekjes, goede combinaties, het was om van te smullen. Ja, dat is genieten langs de lijn. We werden ook nog beloond met twee mooie goals. Die werden geweldig ingekopt door Sam Lemmers. Petje af voor de ploeg.”

Maar ook IJzendoorn wilde in de rust nog niet te vroeg juichen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Foreholte een zeker lijkende overwinning alsnog verspeelde. Eerder gebeurde dat tegen HVV en Wilhelmus. Maar dat waren uitwedstrijden, thuis zijn de Voorhouters nog ongeslagen. En dat bleven ze deze middag.

Enige smetje

Toch begon RKDEO fel aan de tweede helft en dat resulteerde in de 2-1. Dat vond IJzendoorn het enige smetje op de wedstrijd. ,,Allereerst hadden we het zelf gewoon moeten afmaken. Luigies schoot na een schitterende aanval nog op de lat. Daar deed iedereen alles goed, maar moet je gewoon geluk hebben. Toni Arroyo had ook nog de derde goal op zijn schoen. Maar goed, de drie punten zijn binnen.”

Ijzendoorn hamert erop dat ploeg moet leren om duels te neutraliseren. ,,Wedstrijden op slot gooien en dood maken. Rust pakken tijdens ingooien, beetje dat soort dingen. Ik hoor achteraf wel eens van m’n middenvelders dat ze wat offensiever willen spelen, maar vandaag moesten ze zich wegcijferen voor de ploeg. Dat is niet altijd even leuk, maar dat hoort ook bij het spel. Dat is een leerproces, maar in de drie maanden dat ik nu hier zit lijkt de ploeg het goed op te pakken. Want als je ook ziet hoe de jongens elkaar onderling coachen, dan kan ik daar alleen maar van genieten.”

Grootste glimlach

Niet alleen IJzendoorn toonde zich een gelukkig man op deze waterkoude zondagmiddag in Voorhout. De speler met de grootste glimlach op zijn gezicht was misschien nog wel de doelman. De 27-jarige Niels van Schie kwam dit seizoen over van RKDEO. Vorig jaar won hij nog twee keer met zijn toenmalige ploeg van Foreholte. Nu won hij op zijn beurt weer met Foreholte van RKDEO. Dat deed hem zichtbaar goed.

,,Deze wedstrijd stond al even in mijn agenda”, lacht Van Schie. Eerder in de week gingen de whatsappjes al over en weer. Deze week zal dat niet veel anders zijn, geeft de doelman toe. ,,Ik zal vast geen antwoord krijgen na vandaag”, glimlacht de keeper.  ,,We zaten een paar dagen geleden elkaar al een beetje gek te maken. Ik kwam Ricky de Bruijn van RKDEO deze week tegen op de golfbaan en dan moet je het er natuurlijk wel even over hebben.”

Van Schie wist in ieder geval wat hij vandaag kon verwachten van zijn oude ploeg. ,,Het zijn goede spelers, individueel misschien nog wel sterker dan wij. Maar ik weet wat zij kunnen en wat wij kunnen. Wij zijn een goed team, vechten voor elkaar. Dat laatste heeft de doorslag gegeven.” De keeper hoefde zich vandaag niet heel erg te onderscheiden, maar tikte in de openingsfase een bal netjes uit de korte hoek. ,,Zo’n eerste bal is altijd lekker. Dan zit je gelijk goed in de wedstrijd. Zeker tegen mijn oude ‘cluppie’.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)