Foreholte ging zondag met 5-2 onderuit bij RKDEO en maakte zodoende weer pas op de plaats. Coach Marcel Ijzendoorn sprak van een terechte nederlaag. ,,Ik vond de beleving ontbreken.”

,,Dit is nu al de vierde keer op rij dat Foreholte bij RKDEO verliest”, vervolgt IJzendoorn. ,,Dat gebeurde ook al voordat ik hier trainer ben geworden. Ik weet niet wat het is. Het veld zal ons niet liggen, maar dat is natuurlijk geen excuus.”

Vrijgevig
Foreholte gaf niet thuis en hielp de gastheer een aantal keer nadrukkelijk in het zadel. ,,Als je drie keer een tegengoal uit een standaardsituatie krijgt en een keer te kort terugspeelt op de keeper die de bal vervolgens dan ook nog verkeerd raakt, is dat gewoon niet goed”, baalde IJzendoorn.

,,De volgende wedstrijd, thuis tegen DOSR, moeten we laten zien dat we een ploeg hebben die in de top vier thuishoort.”

De Leiderdorper zag zijn ploeg in het tweede bedrijf nog wel even kort aanspraak op een resultaat maken ,,We kwamen van 3-0 terug tot 3-2 en vervolgens werden er nog twee ballen van de lijn gehaald. Toen zat het even niet mee, maar uiteindelijk hebben we gewoon te weinig gebracht.” Foreholte mocht uiteindelijk niet klagen over de nederlaag met drie goals verschil. Voor de Voorhouters waren Rik Grondel en Bas Jongbloed doeltreffend.

‘Geen verband’
Een feit is dat Foreholte op vreemde bodem veel minder presteert dan op de eigen Elsgeest. Vier van de zeventien punten werden in uitwedstrijd gepakt. IJzendoorn weigert een verband te zoeken. ,,Ik las op jullie site over een uitcomplex. Kijk de feiten wijzen inderdaad uit dat we uit weinig punten hebben gehaald. Maar ik weiger daar iets achter te zoeken. Het spel is echt niet zoveel minder. Alleen heeft het ook niet altijd meegezeten.”

Toch kijkt IJzendoorn al reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd. Jawel, thuis tegen DOSR. ,,Dan moeten we laten zien dat we een ploeg hebben die in de top vier thuishoort.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen