,,Op maandag ben ik altijd vrij, dus we duiken zo nog even Cheers! in.” Voorhouter Jelle Geerlings krijg je er niet zo snel onder, helemaal niet als hij met z’n club ook nog eens een 3-3 uit het hol van de leeuw heeft weten te slepen. Foreholte stond tegen ONA zondagmiddag met 3-1 achter in de tweede helft, maar de middenvelder zorgde er samen met Sam Lemmers voor dat de koploper in de Tweede Klasse een punt overhield aan de middag.

,,Wat een wereld van verschil is dit met vorig jaar hè? Wacht trouwens even met je volgende vraag. Toni Arroyo staat wat in mijn oor te schreeuwen.” De voetballer van de tweedeklasser lacht er uitbundig bij. Het ‘gestolen punt’ in Gouda werd even gevierd in de plaatselijke kroeg.

Gouden greep
De Voorhouters hadden het oprecht lastig tegen ONA. Vooral de rechterkant van de thuisploeg bleek een plaag voor Foreholte. ,,Over die kant werden ze ook vaak gevaarlijk. We kwamen zelf nog wel uit het niks op 0-1 voor door een goal van Chris Guijt. Daarna werd het in twee minuten tijd 2-1. Na rust werd het 3-1 en we creëerden zelf  tot op dat moment ook niet zoveel kansen.”

,,Aan de sfeer zal het bij ons nooit liggen.”

Trainer Frank Bloemheuvel besloot om daarna zowel Lemmers als Geerlings in te brengen. ,,Dat zorgde voor iets meer vastigheden voorin.” Het bleek een gouden greep. Eerst zorgde Geerlings voor de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd tikte Lemmers uit een corner de 3-3 binnen.

Misschien wel op een on-Voorhoutse manier. ,,Normaal gesproken houden we wel van meer voetbal in het veld, maar tegen dit ONA was het geen schande om de lange bal te spelen. Van daaruit probeerden we te gaan voetballen, of in ieder geval de tweede bal te veroveren. Zij hadden gewoon een heel technische ploeg.”

,,We wilden in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk punten verzamelen.”

De late gelijkmaker zorgde bij de Voorhouters in ieder geval voor een uitgelaten sfeer in het veld. Buiten doelman Matthijs Guijt rende iedereen op de late doelpuntenmaker af. ,,Aan de sfeer zal het bij ons nooit liggen. We gaan buiten het veld ook ontzettend goed met elkaar om”, bevestigde Geerlings het vrolijke beeld.

Plezier
,,Het gaat ook prima met de nieuwe jongens. Ze worden snel opgenomen in de groep. Hetzelfde geldt ook voor de trainer. Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat we met veel plezier trainen. We doen veel met de bal. Dat maakt het leuk.”

Voorlopig lijdt het spelplezier tot een eerste plek in de competitie. De ploeg uit Voorhout deelt die nog wel samen met HVV. ,,We wilden in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk punten verzamelen. Voorlopig lukt dat aardig. Verder bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘IJzendoorn’s ‘vlotte machine’ een maatje te groot voor de stroperige machine van Teeken’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen