Aanstaande vrijdag is het zover. Vanaf acht uur ’s avonds is er in de kantine van de Sportpark de Elsgeest weer de jaarlijkse veiling. Vorige jaar kon een trotse voorzitter Jan Regeer een cheque ophouden voor liefst 75.315,– euro. Dit jaar hoopt de club op een soortgelijksucces. En een man in het bijzonder is daar veel aangelegen. Voorzitter van de Veilingcommissie Henk van Werkhoven.

 ,,Dit wordt het 17e jaar dat we de veiling organiseren. We zijn er mee begonnen in navolging van andere clubs in de regio zoals SJC en VVSB en het is een groot succes”, vertelt voorzitter van Werkhoven. ,,Elk jaar leverde tot nu een nieuwe recordopbrengst op. Dat houdt natuurlijk ooit  een keer op”, maar ook dit jaar hoopt de voorzitter toch weer minimaal in de buurt te komen van het bedrag van vorig jaar.

Of dat bedrag gehaald gaat worden hangt af van hoe de duurdere veilingitems het dit jaar zullen gaan doen. ,,Al hebben we met ruim 300 items iets voor iedere beurs”, benadrukt Van Werkhoven. We willen er een leuke avond met een hapje en een drankje voor al onze leden van maken.

Van der Sar en Messi
Van alle kavels die er zijn vallen de tickets die oud-speler van de club, Edwin van der Sar beschikbaar heeft gesteld  om zijn andere voormalig werkgever, Machester United, aan het werk te zien, zeker op. Ook is er de ieder jaar terugkerende voetbalreis, dit jaar naar Portugal. Pronkstuk van de verzameling is zonder twijfel een shirt van Lionel Messi. De kleine dribbelaar droeg het tijdens de final van de Copa del Rey van afgelopen seizoen. Het werd 3-1 Voor Barcelona tegen Athletic Bilbao. Messi maakte twee goals en werd verkozen tot man of the match.

Naast de gewone kavels worden ook nog drie mysterieboxen geveild. ,, de opbrengst daarvan komt ten goede aan de Edwin van der Sar foundation, zo doen we ook nog iets voor het goede doel.” De overige opbrengsten komen de vereniging ten goede. ,, eigenlijk zoals ieder jaar. We roepen ook niet dat het voor één specifiek onderdeel is. De hele club moet ervan mee profiteren.”

De veiling begint vrijdag 18 november om 20.00 uur op De Elsgeeest. Een lijst met alle kavels is hier te bekijken.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)