Na de stunt tegen koploper VUC was het zaak voor Foreholte om bij HVV de goede lijn door te zetten. Dat lukte deels. De ploeg van coach Marcel IJzendoorn leek op weg naar de zege, maar kreeg in de 94e minuut de gelijkmaker om zijn oren.

Foreholte kon zich revancheren na twee mindere uitwedstrijden. Met gezwinde spoed kwamen de Voorhouters dan ook uit de startblokken. Over het hele veld werd druk gegeven en aangezien HVV ook niet echt onder de indruk was, ontvouwde zich een spannende wedstrijd. HVV was met name door z’n lengte in de ploeg heel gevaarlijk bij dode spelmomenten

Daar tegenover zette Foreholte goed combinatiespel, waarbij de linkerflank het gevaarlijkst was met de impulsen van linksachter Lukas Wiering (zie foto). Laatstgenoemde stond ook aan de basis van de 0-1. Zijn rush over de linkerflank eindigde met een bekeken breedtepass op Rik Grondel, die van zo’n meter of 11 niet aarzelde en binnenschoof. Foreholte kreeg nog een aantal mogelijkheden om een groter gat te slaan met HVV, maar de Voorhouters deden zich nadrukkelijk tekort.

Misverstand

Na rust kwam HVV scherper uit de kleedkamer en na een misverstand tussen Vlasveld en keeper Niels van Schie snelde Stefan Roos betrekkelijk eenvoudig langs Van Schie om daarna knap binnen te schieten: 1-1. Beide ploegen gingen daarna voor de volle winst. Tom Bleijswijk bood Dennie Luigies dé kans om Foreholte opnieuw op voorsprong te schieten, maar Luigies kon het net niet vinden. Aan de andere kant faalde HVV opzichtig door een bal vanaf een meter of vijf over te schieten, nadat het leer al eerder op de paal was gekopt.

Op het moment dat beide ploegen zich leken te verzoenen met een remise, sloeg aanvoerder Bleijswijk uit een schitterende vrije trap toe: 1-2. Met nog een klein kwartier te spelen ging HVV nog meer naar voren spelen. Foreholte kon onvoldoende de rust bewaren en moest terug. Lange tijd leken de Voorhouters met de winst weg te komen door de ballen maar weg te peren, maar in de 94e minuut was een penaltybeslissing van scheidsrechter Oskam onvermijdelijk. Terwijl Niels van Schie voor de linkerhoek koos, schoof invaller HVV-routinier Mark Engelkamp de bal door het midden binnen.

Tekst: Rogier Hoeijmans

Archieffoto: Jeannette Dijkstra