FOX Sport heeft sinds dit seizoen de Tweede Divisie omarmd en zendt naast de samenvattingen ook iedere week een livewedstrijd uit. De betaalzender laat op verzoek van VIDB weten content te zijn over de eerste maanden van de nieuwe voetbalcompetitie. 

,,Wij zijn in de breedte erg tevreden over de Tweede Divisie op FOX Sports”, laat een woordvoerder weten. ,,Het is een waardevolle toevoeging en past perfect bij onze zender als thuis van het Nederlandse voetbal (Eredivisie, Jupiler League, Tweede Divisie, KNVB Beker).”

Uitschieters
Op de livewedstrijden stemmen gemiddeld tussen de 10.000 en 20.000 mensen af. Er zijn ook uitschieters naar boven. GVVV – Jong AZ was goed voor 29.000 kijkers, maar GVVV – VVSB bijvoorbeeld maar voor slechts 8.000.

Die niet tot de verbeelding sprekende cijfers worden door FOX Sports in perspectief geplaatst. ,,Het is maar hoe je er naar wilt kijken. Er zijn ook live wedstrijden te zien (op andere zenders) uit de Serie A, Ligue 1 en Primera Divison die een vergelijkbaar aantal kijkers of minder bereiken. Het is voor ons ook niet een enige criterium. Zoals gezegd: wij zijn in de breedte erg tevreden over de Tweede Divisie op FOX Sports, het is een waardevolle toevoeging en past perfect bij onze zender. En dat wordt gewaardeerd door onze kijkers.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC