De wedstrijden in de Tweede Divisie beginnen volgend seizoen mogelijk allemaal om 15.30 uur. Rechtenhouder FOX Sports heeft plannen om een schakelprogramma te maken, indachtig de Jupiler League, met daarbij één live-wedstrijd.

,,Dat past ons als een jas natuurlijk”, vertelt Katwijk-preses Mart Vergouwen. ,,Ik denk dat het een goed plan is als alle wedstrijden om half 4 beginnen.” Tijdens het huidige debuutjaar van de Tweede Divisie is er veel kritiek (geweest) op de wirwar aan speeldagen en aanvangsdata.

Zere been
Een ander heikel punt, uit het perspectief van de amateurs, zijn de beloftenteams. Vrijwel alle profclubs die nog niet met hun tweede elftallen waren ingestroomd, willen dat nu alsnog doen. Dit is tegen het zere been van de amateurclubs. Achter de schermen wordt er hevig gediscussieerd hoe de instroom van extra beloftenteams vanaf het seizoen 2018-2019 geregeld moet worden. Voor de duidelijkheid: komend seizoen verandert er nog niets aan de voetbalpiramide.

,,De Jong-BVO’s komen er gewoon bij. Natuurlijk hebben we dat liever niet, maar dat gaat bij de KNVB het ene oor in en het andere oor uit”, vertelt Vergouwen. ,,Alleen moet je kijken waar ze gaan instromen en met hoeveel. Er gaat er in de Tweede Divisie nu één naar boven (Jong AZ) en twee naar beneden (Jong Twente en Jong Vitesse). Wie gaat bepalen dat het weer aangevuld gaat worden naar vier? Ja, dacht het even niet. Je moet er wel door promotie en degradatie komen. Je kan niet zomaar tegen Feyenoord zeggen, ik noem nu maar even een club: ‘stroom maar in in de Tweede Divisie’.”

‘Not in my backyard’
Vergouwen is van mening dat de beloftenteams lager moeten instromen en zich omhoog dienen te werken, maar beseft dat de lager acterende clubs daar ook niet van gediend zullen zijn. ,,Die zeggen precies hetzelfde als ons: wat moeten wij met die zooi? Dat het ergens moet starten is zeker, maar iedereen zegt: ‘not in my backyard’.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen