Als een wielrenner die na een zware bergetappe met de wind in de rug van een rustige afdeling kan genieten. Zo moet Bram Franken zich zaterdag hebben gevoeld tijdens en na de thuiszege van Quick Boys op Spakenburg: 4-2. De opluchting viel van zijn gezicht af te lezen.

“Ja, vandaag ben ik heel blij”, vertelde Franken, maker van de 4-0 en verkozen tot Man of the Match. “Ik ben niet een echte invaller. Als je zo goed begint bij Quick Boys en dan een mindere periode hebt waarin het telkens net niet lukt, is dat erg vervelend. Nu kreeg ik weer de kans van de trainer die bij mij aangaf dat ik het vandaag moest laten zien. Als dit dan de uitkomst is, ben ik heel erg opgelucht en hartstikke trots.”

‘Nee, dat is ook niet waar. Dat ik straks de nieuwe nummer ‘10’ ben.’

Franken sloot na een lange periode bij AZ – waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorstroomde richting de beloften – eind augustus aan bij Quick Boys. Hij kende een stormachtige entree, maar verdween vervolgens langzamerhand buiten beeld.

“Na het goede begin hadden we een iets mindere periode. Ik vind persoonlijk dat ik toen best snel geslachtofferd ben”, vertelt Franken. “Zoals ik al zei heb ik daarna lang mijn stempel niet kunnen drukken. Ik heb ook een blessure gehad en geschommeld met mijn fitheid. Zoals je vandaag ook zag, ben ik nog steeds niet helemaal fit voor de volledige negentig minuten.”

De 22-jarige Franken werd tegen Spakenburg in de 77e minuut gewisseld. Hij hoopt dat zijn sterke optreden de opmaat gaat vormen tot betere tijden. “Ik moet gewoon weer de positieve kant opkijken. Ik ben een tijdje negatief geweest, ook in mijn gedachten. Dan gaat het ook niet lukken.”

Franken was niet alleen zaterdag, maar eigenlijk de gehele vorige week onderwerp van gesprek. Dat kwam door een interview in het Leidsch Dagblad, waarin er stevige teksten opgetekend stonden. Volgens Franken is hij echter verkeerd geciteerd.


Klik hier om het bewuste artikel van het Leidsch Dagblad te lezen.


“Er stond één zin in wat ik heb gezegd en de rest is klinkklare onzin. Die ene zin was dat ik nooit naar Quick Boys had moeten komen. Dat ging over mijn verleden bij Jong AZ. De schrijver van het artikel vond het heel apart dat ik hier naartoe was gekomen. Toen heb ik gezegd: ‘als je het zo zegt, had ik nooit moeten komen. Maar ik zag het als een mooie stap om er vervolgens weer twee vooruit te doen’. Die laatste zin was hij even vergeten.”

Volgens Franken klopt ook de passage over zijn rol voor volgend seizoen niet. “Nee, dat is ook niet waar. Dat ik straks de nieuwe nummer ‘10’ ben. Ik ben juist een speler die de ruimte zoekt op het middenveld. Dat kan lager op het veld zijn, maar ook hoger. Ik ben wat dynamischer, zo probeer ik ook te spelen, maar ben geen typische nummer ‘10’.”

Het interview werd ook in de kleedkamer van Quick Boys regelmatig aangestipt. “De rest van de week werden er geintjes over gemaakt. Zo van: ‘Bram jij naar kleedkamer veertien voor wat mediatraining’. Maar die kan ik wel hebben. Voor mij is het nu ook gewoon klaar, zeker na een dag als vandaag. Het enige jammere vind ik dat mijn naam genoemd staat bij de quotes. Het staat toch in de krant, je kunt het niet terugdraaien.”

Lees ook: Franken langer bij Quick Boys
Check ook: Franken blij met start bij Quick Boys, maar nog niet tevreden: ‘Kan nog veel meer’


POPULAIRE BERICHTEN