Bram Franken ruilt van club binnen de Bollenstreek. De middenvelder verkast komende zomer naar Noordwijk. Franken is afkomstig van Quick Boys, waar hij zijn basisplaats was verloren. Op zijn verzoek wordt het doorlopende contract ontbonden.

De 23-jarige Franken is bezig aan zijn tweede jaar op Nieuw Zuid. Hij sloot in augustus 2022 aan bij Quick Boys, na ruim tien jaar in de jeugdopleiding van AZ te hebben gespeeld. De Zwanenburger werd direct een vaste en belangrijke waarde in het blauw-wit.

Vooral invalbeurten
De huidige voetbaljaargang verloopt voor hem minder succesvol. Franken begon als basisspeler aan het seizoen, maar was in november en december uit de roulatie. Eenmaal hersteld slaagde de rechtspoot er niet meer in om zijn plekje te heroveren. Hij moest het de afgelopen maanden vooral met invalbeurten doen.

Franken kiest nu dus eieren voor zijn geld, terwijl hij in januari tegen VIDB nog aangaf het erg naar zijn zin te hebben. “Ik zit hier echt op mijn plek, bij een prachtige club. We hebben een goed team, een goede trainer en een duidelijke visie. We spelen leuk voetbal.”

Vier punten tegen Quick Boys
Niettemin gaat Franken over een aantal maanden hemelsbreed een aantal kilometer verderop zijn voetbalgeluk beproeven. Noordwijk handhaafde zich anderhalve week terug op het hoogste amateurniveau en pakte dit seizoen vier punten in de onderlinge confrontaties met Quick Boys.

Franken bewandelt de omgekeerde weg van huidige Noordwijk-spelers Lars Jansen en Toer Bouwman. Zij gaan juist naar Quick Boys.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Franken hoopt op stunt in ‘oude huis’: ‘Denk persoonlijk dat het mogelijk is’

POPULAIRE BERICHTEN