"banner

Voor SV Hillegom kan het contrast met vorig seizoen bijna niet groter. Toen stond het halverwege de competitie als promovendus op een tweede plaats. Nu twaalf maanden later staat de ploeg onderaan en vecht het tegen degradatie. Tegen Hoofddorp moeten er drie punten worden gepakt anders zakt de ploeg wel heel ver weg in het moeras.

,,En toch hebben we als groep nog steeds het vertrouwen dat we niet gaan degraderen”, is linksback Peter van Leeuwen resoluut. ,,We hebben genoeg kwaliteit, maar het moet wel een keer omdraaien.” De formatie leed de afgelopen weken twee gevoelige nederlagen tegen eveneens laagvliegers. Misschien wel tekenend voor dit seizoen. Tegen EDO werd tegen tien man een 2-0 voorsprong weggegeven en Assendelft was dodelijk effectief en won daardoor met 2-0.

Anderhalve kans
,,Ja, dat kan je wel stellen. We speelden tegen EDO prima en gooiden het zelf weg. Dat had nooit mogen gebeuren. We hadden er gewoon twee meer moeten maken, dan was het klaar geweest. Het is al vaker gezegd, maar we missen scorend vermogen. En dan win je lastig duels. Tegen Assendelft hadden we vorig seizoen die pot wel gewonnen. Zij scoorden twee keer uit anderhalve kans. Wij hadden er dan bij wijze van spreken drie gemaakt met Jeroen Dedel en Nick van Staveren.”

,,Er zijn geloof ik wel gesprekken geweest, maar waarom die jongens niet zijn gekomen, weet ik ook niet.”

Hillegom kan momenteel gewoon niet beter. Dit is wat het is, zonder de twee topscorers voorin. Er kwam ook niemand voor terug. Een inschattingsfout van de club, die dacht dat het fundament goed genoeg was. ,,We wilden het met spelers uit de eigen gelederen doen. Ze zijn ook echt wel goed genoeg voor dit niveau. Het frustrerende is dat we voetballend echt niet minder zijn. Dat is redelijk aan elkaar gewaagd. Alleen dat beetje extra ontbreekt.”

Van Leeuwen noemt het vooral frustrerend dat het niet gaat zoals het de laatste jaren ging. En dat is misschien ook wel de reden dat de ploeg lang moest zoeken naar de juiste balans dit seizoen. ,,We kregen te veel tegengoals, omdat we misschien wat naïef waren. Daarna zijn we wat meer vanuit de organisatie gaan spelen en wat minder aanvallend dan vorig seizoen. Eerst maar eens de nul houden, is nu het devies.”

,,Volgend seizoen komt Dedel weer terug en word je weer wat sterker. Daarom zou het doodzonde zijn als we eruit vliegen.”

Dat lukt echter nog niet altijd. Ook tegen Hooddorp is dat geen garantie. ,,En toch zal dat de insteek zijn om dan vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat ging best goed de laatste weken. Willen we zelfs de nacompetitie ontlopen, zal je ook een keer tegen de toppers punten moeten pakken. En dan zul je ook weinig moeten weggeven”

Garantie
Van Leeuwen komt nog even terug op het gebrek aan doelpunten dit seizoen. ,,De garantie dat een jongen van buitenaf er wel twintig inlegt, heb je ook niet. Er zijn geloof ik wel gesprekken geweest, maar waarom die jongens niet zijn gekomen, weet ik ook niet. Daar hebben we ook nu niets meer aan.”

,,We hebben zeven punten uit dertien duels. Dat is de harde realiteit, maar dit wil je natuurlijk niet nog een seizoen. Volgend seizoen komt Dedel weer terug en word je weer wat sterker. Daarom zou het doodzonde zijn als we eruit vliegen. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer