Wie zich voor aanvang van het duel tussen Katwijk en SteDoCo afvroeg welke van beide promovendi op het hoogste amateurniveau het verst is in zijn ontwikkeling kreeg een duidelijk antwoord. In bokstermen zou de thuisploeg met een knock-outoverwinning beloond zijn. De 6-1 na negentig minuten liet niets aan duidelijkheid te wensen over.

,,Natuurlijk werden we daarbij geholpen door de snelle goal van Omar Hamdi. Na de 1-0 wilden we gelijk doordrukken’’, blikte Marciano Mengerink terug op de aanvangsfase. ,,We waren en bleven heer en meester, met als gevolg de logische 2-0 van Donny van Oijen.” Verder kwam de thuisploeg niet en kort voor rust was het zelfs even schrikken toen Ali Yilmaz zijn ploeg bij een vrije trap de aansluitingstreffer bezorgde. Katwijk was even van slag en kroop niet veel later door het oog van de naald toen Hakan Tokul zowaar dicht bij de gelijkmaker was.

De 1-0 van Omar Hamdi was eerder in de wedstrijd letterlijk en figuurlijk uit de lucht komen vallen. Wellicht was zijn inzet als voorzet bedoeld, maar dat nam niet weg dat de bal bijzonder fraai tegen het net belandde. De vroege 1-0 (al na twee minuten) betekende een flinke opsteker voor de thuisploeg die er bijna een abonnement op heeft om in een wedstrijd eerst op achterstand te komen. Dat de thuisploeg kort voor de pauze de 2-0 voorsprong bijna verspeelde, mocht het zichzelf aanrekenen.

Juichen                                             Katwijk viert een van zijn in totaal zes treffers

Dat korte intermezzo was na de pauze echter alweer snel vergeten. Katwijk mocht doen en laten wat het wilde en bouwde de voordelige marge via Stefan Plat al snel weer uit naar twee treffers. Een opgeluchte Mengerink daarover: ,,Het was even schrikken als je zo de baas bent op het veld en een 2-0 voorsprong bijna en geheel onnodig weer verspeeld. We hebben in het verleden de goals ook wel eens gemakkelijk weggegeven. Dit waren ook weer van die momenten waarop het even dreigde mis te gaan. Na de rust lukte het weer. We zochten vooral via de zijkanten steeds de diepte. Dat was de doodsteek voor SteDoCo. Ze konden het gewoon niet meer belopen.”

Dat Mengerink zelf, Robbert Susan en invaller Jeffrey Jongeneelen in het tweede bedrijf de score met de regelmaat van de klok naar 6-1 opvoerden was dan ook een logisch gevolg van de krachtverhoudingen binnen de lijnen. Toch keek Mengerink nog een beetje met gemengde gevoelens terug op dat halve dozijn treffers. ,,Eigenlijk hadden we er met gemak wel negen kunnen maken. Dat reken ik ook mezelf aan, want de mogelijkheden daarvoor waren er in overvloed. Dat was een minpuntje in deze wedstrijd, maar we moeten het natuurlijk ook niet overdrijven. We hebben het vandaag gewoon goed gedaan. Met zeven punten staan we na vier wedstrijden op een positie die perspectieven biedt. Verder wil ik nog niet kijken.”

Katwijk – SteDoCo 6-1 (2-1). 3. Hamdi 1-0, 26 van Oijen 2-1, 41. Yilmaz 2-1, 50. Plat 3-1, 66. Mengerink 4-1, 70. Susan 5-1, 83. Jongeneelen 6-1.

Katwijk: Koroglu, Hamdi, van Noord, De Lange (71. Aalders), De Jel, Susan, Angulo (67. Olsthoorn), Van Oijen (60. Jongeneelen), Stam, Plat, Mengerink.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

Samenvatting TV West

Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Omar Hamdi, de maker van de schitterende 1-0

Gebruik je de app? Klik dan hier.

Angulo                                             Een gefocuste Steven Sanchez Angulo zet een actie in

Koroglu                                             Atam Koroglu had een redelijk rustig middagje

POPULAIRE BERICHTEN