,,Dit was ongelofelijk slecht voetbal van beide kanten, maar voor het publiek een wedstrijd om nooit meer te vergeten”, aldus Teylingen-spits Stephan Assendelft bij terugkomst in Sassenheim. Teylingen won met een krankzinnige uitslag van maar liefst 5-7 (!) van de ploeg van Mo Bougrine.

Assendelft vervolgt: ,,Dit had heel weinig met voetbal te maken. We kwamen maar liefst vier keer op achterstand vandaag en evenzoveel keer kwamen we daarvan terug. Als team verdedigden we ontzettend zwak en aan beide kanten vlogen alle ballen erin leek het wel. Wie deze wedstrijd live gezien heeft, heeft een geweldige middag gehad.”

Teylingen ging, na drie keer terug te zijn gekomen van een achterstand, rusten met 3-3. Kort na de rust leek Voorschoten de wedstrijd in het slot te gooien door snel uit te lopen naar 5-3. Dankzij opportunistisch spel aan Sassenheimse kant én een fantastische invalbeurt van spits Thomas van Kesteren (twee goals) ging Teylingen alsnog met de zege aan de haal. Bij 5-6 kreeg Voorschoten nog dé kans op een punt, maar Steven Hartevelt wist de gegeven penalty te keren. In de counter werd het genadeschot uitgedeeld: 5-7.

,,We zijn natuurlijk heel erg blij met de drie punten en de concurrentie die punten heeft laten liggen. We hebben wederom veerkracht getoond en al met al is het dus een prima zondag voor ons geweest’, besloot Assendelft positief. Over twee weken wordt de competitie voor Teylingen hervat met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Kickers’69.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)