Tweedeklasser Hellevoetsluis stapt mogelijk naar de rechter, omdat de KNVB in december heeft besloten om de beslissingswedstrijden af te schaffen, maar kampioenschappen of degradaties te laten beslissen op doelsaldo. De ploeg uit de regio Rotterdam vecht komende zaterdag om het kampioenschap in de Tweede Klasse D. Daarin staat het tweede met evenveel punten als BVCB, maar met een slechter doelsaldo.

Beide elftallen spelen komende zaterdag een thuiswedstrijd. Winnen zowel BVCB als Hellevoetsluis, dan wordt de huidige nummer één uit Bergschenhoek de kampioen. Volgens Voetbal in Rotterdam vraagt Hellevoetsluis zich af of het mogelijk is om de regels halverwege het seizoen aan te passen.

Mocht de voetbalvereniging na zaterdag tweede staan, dan wil het naar de rechter stappen. De uitspraak van de rechter kan gevolgen hebben voor alle nacompetities van de Eerste tot aan de Vierde Klasse. Zo kunnen de nacompetities worden uitgesteld indien Hellevoetsluis in z’n gelijk wordt gesteld.

De ploegen die nu in de nacompetitie terecht lijken te komen zijn Valken ’68, Van Nispen (zon.), Van Nispen (zat.) en Hillegom. Ook voor de zaterdagtak van VVSB kan de uitspraak nog gevolgen hebben. De ploeg van Rob Jonkman staat bovenaan in de Vierde Klasse. Maar zowel Alphia als vv Oegstgeest kunnen qua doelsaldo gelijk komen te staan met de Noordwijkerhouters.

Foto: Theo van Gijswijk

Lees ook: ‘Van der Vooren: ,,Op 20 juni weten we waar we aan toe zijn”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude