Tweedeklasser Hellevoetsluis stapt mogelijk naar de rechter, omdat de KNVB in december heeft besloten om de beslissingswedstrijden af te schaffen, maar kampioenschappen of degradaties te laten beslissen op doelsaldo. De ploeg uit de regio Rotterdam vecht komende zaterdag om het kampioenschap in de Tweede Klasse D. Daarin staat het tweede met evenveel punten als BVCB, maar met een slechter doelsaldo.

Beide elftallen spelen komende zaterdag een thuiswedstrijd. Winnen zowel BVCB als Hellevoetsluis, dan wordt de huidige nummer één uit Bergschenhoek de kampioen. Volgens Voetbal in Rotterdam vraagt Hellevoetsluis zich af of het mogelijk is om de regels halverwege het seizoen aan te passen.

Mocht de voetbalvereniging na zaterdag tweede staan, dan wil het naar de rechter stappen. De uitspraak van de rechter kan gevolgen hebben voor alle nacompetities van de Eerste tot aan de Vierde Klasse. Zo kunnen de nacompetities worden uitgesteld indien Hellevoetsluis in z’n gelijk wordt gesteld.

De ploegen die nu in de nacompetitie terecht lijken te komen zijn Valken ’68, Van Nispen (zon.), Van Nispen (zat.) en Hillegom. Ook voor de zaterdagtak van VVSB kan de uitspraak nog gevolgen hebben. De ploeg van Rob Jonkman staat bovenaan in de Vierde Klasse. Maar zowel Alphia als vv Oegstgeest kunnen qua doelsaldo gelijk komen te staan met de Noordwijkerhouters.

Foto: Theo van Gijswijk

Lees ook: ‘Van der Vooren: ,,Op 20 juni weten we waar we aan toe zijn”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda