Het lijkt een herhaling van zetten te worden. Warmunda startte opnieuw heel slecht in een wedstrijd en dat resulteerde al snel in een 2-0 achterstand tegen FC Aalsmeer. In de tweede helft creëerde de ploeg van Ayhan Gargili heel veel mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. De ploeg uit Warmond wacht daarom nog altijd op de eerste overwinning.

Tegen FC Aalsmeer moesten de langverwachte drie punten eindelijk behaald worden, maar opnieuw liep het mis voor Warmunda. Weer op dezelfde manier als vorige week: een slechte eerste helft kansen onbenut laten.

„We kwamen 1-0 achter, nadat we een duel op het middenveld verloren. Vervolgens werd er een pass verstuurd naar hun linksbuiten. Hij gaf een bal voor die vrij binnen kon worden geschoten. De 2-0 was een kopie van de eerste goal’’, aldus Gargili over de matige start van zijn ploeg.

,,Ik heb in balbezit letterlijk met zes spitsen gespeeld.”

Zo moesten de Warmonders opnieuw in de achtervolging. Zoals eigenlijk elke week werd Gargili even boos op zijn team om de boel op scherp te zetten. Dat resulteerde wel in de gewenste manier van voetballen.

„Daarna liep het ineens wel bij ons, maar we wisten het net niet te vinden. Dat is frustrerend. We hebben zoveel kansen gekregen, maar de keeper bleek andermaal een sta in de weg. Aan de andere kant lijkt het wel of wij bij de zestien blokkeren, want we schieten nog te weinig op doel. Het is raar, want op de training schieten we ze wel van alle hoeken en standen in.’’

Kritisch
Wat Gargili ook deed, het wilde niet lukken. „In de vijftigste minuut moesten we iets gaan forceren. Ik heb in balbezit letterlijk met zes spitsen gespeeld. Dan schoof er een middenvelder door naar de spitspositie en Koen Mastemaker posteerde ik op de rechtsbuiten positie.’’

Maar het mocht niet baten, want opnieuw bleven de punten uit voor Warmunda. Na afloop vroeg Gargili zich hardop af hoe het beter kon. Daarbij keek hij ook kritisch naar zijn eigen rol.

„Misschien moet ik bij de wedstrijdbespreking al gelijk hameren op de details, zodat de eerste helft wel soepel verloopt. Ik ben niet van de lange besprekingen, maar als het helpt dan zal ik het zeker overwegen. Ik wil iets bereiken met aanvallend voetbal, maar tegelijkertijd moet ik me afvragen of de groep daar ook zo tegenaan kijkt.’’

,,Het is wel vijf voor twaalf voor ons.”

Om daarachter te komen zal de coach van Warmunda de komende tijd veel spelers even apart nemen om hun mening uit te horen. Zo hoopt hij een tussenweg te creëren die wel succesvol is. De ploeg uit Warmond heeft uitgesproken om de top zes te bereiken. Moet er niet een pas op de plaats worden gedaan nu er nog niet is gewonnen?

Overbruggen
„Nee, maar het is wel vijf voor twaalf voor ons. We moeten de komende weken gaan winnen, maar tegelijkertijd zijn er nog 27 punten te verdelen in de eerste seizoenshelft. Vanaf nu moeten we beginnen met een inhaalslag. Gelukkig staan we nog maar vijf punten achter op de nummer zes. Een gat dat te overbruggen is.”

,,Als we eenmaal scoren dan ben ik ervan overtuigd dat het gaat lopen. We moeten over een drempel heen, als dat lukt krijgen we als team een heel ander gevoel. Nu lopen we tegen doelpunten aan te hikken.’’

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Teylingen verzuimt te winnen van koploper HVV (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO