Warmunda en een start van een wedstrijd: op z’n zachtst gezegd een ongelukkige combinatie dit seizoen. Alsof de duivel ermee speelt. Er is altijd een fase in de wedstrijd waarin de Warmonders slecht spelen en daardoor doet de ploeg uit Warmond zichzelf vaak al tekort. In de resterende minuten van een duel wordt er namelijk wel prima gevoetbald. Zo ook  in de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys: 2-4.

Warmunda liet zich in de beginfase overdonderen door de bezoekers uit Nieuwveen. Dat resulteerde dan ook al binnen twee minuten in een achterstand. De bezoekers creëerden een overtal situatie waaruit Jim Janmaat kon scoren. Na vijftien minuten was het opnieuw raak toen Nick Teunissen de bal via de lat en de rug van Rens van der Zwet binnenkopte. Een onbegrijpelijk begin volgens Brian Van Noort.

„Je zag dat ze 4-4-2 speelden, maar daar wisten wij niet echt mee om te gaan. We beginnen de wedstrijd zo slap. Waar dat aan ligt? Een stukje scherpte en beleving. Dat begint al als je op de club bent. We weten met z’n allen dat de wedstrijd om twee uur begint en alsnog krijgen we het voor elkaar om zo slecht aan deze pot te beginnen.’’

„Misschien spreken ze in Warmond een andere taal?’’

Een stukje scherpte waar trainer Ayhan Gargili zich ook mateloos aan irriteerde langs de lijn. De goals werden kinderlijk weggegeven en er stond in zijn ogen geen team op het veld. Hij wond er dan ook geen doekjes om en was eerlijk over de prestatie van zijn elftal in de eerste helft.

„Als ik er van de elf, tien had kunnen wisselen, had ik dat gedaan. Iedereen had het idee dat ze zelf goed waren en de rest van het team slecht speelde. Zo werkt het niet, want we moeten elkaar juist helpen. Soms heb ik wel is het idee dat ik beter tegen een muur kan praten, want bepaalde afspraken worden simpelweg niet nagekomen. Misschien spreken ze in Warmond een andere taal?’’, vroeg Gargili zich hardop af.

Dat uitgerekend de A-junioren op het meeste krediet van de trainer konden rekenen was veelzeggend. Van der Zwet deed het op doel weer uitstekend. Aanvaller Nick van Riessen speelde een goede pot en invaller Sil van Dam draaide ook lekker mee.

Opeten
Vanaf halverwege de eerste helft verliep het al een stuk beter voor de ploeg uit Warmond. In de tweede helft was de ploeg van Gargili duidelijk de bovenliggende partij. Via een kopbal van Brian van Noort leek Warmunda even op jacht naar een gelijkspel, maar via Joost Verkerk werd het 1-3. Koen Mastemaker tekende zeven minuten voor tijd nog voor de 2-3. Daarna speelden de Warmonders ‘alles of niets’ en dat resulteerde in de 2-4 via opnieuw Verkerk.

Gargili zag opnieuw dat er in de tweede helft prima werd gevoetbald. Maar zijn gedachten waren na afloop alleen maar bij de dramatische eerste twintig minuten van zijn ploeg. „Wij gingen het veld op met het idee dat we ze gingen opeten. Het mes en vork mee en er vol voor gaan. Maar na tien minuten hadden we een plastic mes en vork meegenomen. Ik kan er nog zoveel over zeggen, maar uiteindelijk staat er 2-4 op het scorebord.’’

Warmunda – Nicolaas Boys: 2. Janmaat 0-1, 15. Teunissen 0-2, 60. Van Noort 1-2, 73. Verkerk 1-3, 83. Mastemaker 2-3, 88. Verkerk 2-4.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, Van Noort, Holverda, Van der Voort, Harmouch (67. Van de Wetering), Özmen, Kortekaas (45. Van Dam), Van Riessen (79. Missiria), Bakiri, Peker.

Tekst: Roy van der Meij