,,Jullie hadden me ook kunnen vragen om lippenstift op te doen, want dan was ik tenminste mooi toen ik genaaid werd”, zei Ayhan Gargilli afgelopen dinsdagavond tegen zijn spelersgroep. De oefenmeester werd door het bestuur op diezelfde avond op het matje geroepen en kreeg te horen dat de ‘chemie’ tussen hem en de spelersgroep ontbrak. De club besloot vervolgens om Gargilli op non-actief te zetten. Einde samenwerking. Einde ambities Gargilli. 

En dat zat de hoofdpersoon zelf niet lekker. Vol goede moed begon hij aan zijn avontuur in Warmond, met de hoop iets neer te kunnen zetten. Na zeven wedstrijden in de Derde Klasse besloot de club aan de noodrem te trekken. ,,Wij hebben tegen Ayhan gezegd dat hij zich misschien moest aanpassen, omdat we hier ‘maar’ een dorpsclub zijn”, zei Leon Kortekaas van het Warmondse bestuur daarover.

Ambitieus
,,Het heeft niets met de resultaten te maken, want daar zijn we de club niet voor. Wij merkten dat de chemie tussen de trainer en de spelersgroep er niet was en hebben daarom besloten om in te grijpen. We waren bang dat het anders zou escaleren. Laat ik het zo zeggen: Ayhan was een prima trainer en een uitstekende vent, maar wat te ambitieus voor deze club.”

Dat laatste erkende de hoofdtrainer zelf ook. Met een duidelijk doel werd hij in februari van dit jaar aangesteld. De oud-jeugdtrainer van Koninklijke HFC wilde met Warmunda meedoen om de bovenste plekken, maar kwam erachter dat zijn ambities niet overeen kwamen met de kwaliteiten van de spelersgroep. Toch had de oefenmeester er nog alle vertrouwen in dat alles goed zou komen.

,,Misschien was ik te ambitieus, maar het komt altijd van twee kanten”

,,Ik heb twee weken geleden, toen we vrij waren, nog aan de spelers gevraagd hoe ik het deed”, beweerde Gargilli. ,,De feedback die ik kreeg was prima. Dan vind ik het gek dat ik twee weken later op het matje word geroepen door het bestuur, omdat sommige spelers lopen te mekkeren dat wij te hard trainen, terwijl ze daarvoor nog zeiden dat alles oké was. Ik zal je eerlijk zeggen: wij hebben heel veel geblesseerden op dit moment, daarom kunnen wij al heel lang niet hard trainen. Uiteindelijk trainden we vorige week een keer wat harder en dan is het ook niet goed. Ik voel me genaaid.”

Lippenstift
Toch nam de trainer de moeite om afscheid te nemen van zijn spelersgroep. Aangezien de spelers de waarheid durfden te zeggen tegen het bestuur, besloot Gargilli hetzelfde te doen tegen zijn pupillen. ,,Jullie hadden me ook kunnen vragen om lippenstift op te doen, want dan was ik tenminste mooi toen ik genaaid werd”, was hij afgelopen dinsdagavond voorafgaand aan de training duidelijk. ,,Ik vind dat die jongens zelf goed in de spiegel moeten kijken. Misschien was ik te ambitieus, maar het komt altijd van twee kanten.”

De jeugdtrainer van Vitesse moest afgelopen zomer noodgedwongen spelers uit zijn netwerk binnenhalen. Doordat er in totaal zestien spelers vertrokken uit Warmond kreeg hij daar groen licht voor van het bestuur. Blijven deze jongens na het vertrek van Gargilli alsnog verbonden aan de club?

,,Emre (Peker, red.) vroeg nog in de kleedkamer wie er naar het bestuur was gegaan. Ik weet niet of hij ook vertrekt. Ik heb Nessie Imac persoonlijk gebeld en hij zei dat hij ook wegging. Voor Özcan Ozmen ga ik een andere stageplek regelen. Dat kon hij namelijk bij ons doen, maar nu is er niemand bij de club die de juiste papieren heeft.”

Barry van Rijn
De komende wedstrijden zal Barry van Rijn de taken van Gargilli overnemen. Kortekaas weet nog niet wanneer hij verwacht een nieuwe trainer aan te stellen. ,,Het zou kunnen dat we het intern oplossen. Er zijn een hoop jongens op de club met de juiste papieren, dus dat zou ook een optie kunnen zijn.”

Foto: Koninklijke HFC

Lees ook: ‘Warmunda en Gargilli per direct uit elkaar’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan