Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen was er nog een theoretische kans op de titel voor Kagia. Dan moest Blauw-Wit Beursbengels verliezen van Arsenal en de Lisserbroekers zelf winnen van laagvlieger VSV. Dat lukte niet. Tien Kagianen, na rood voor Kevin Robelus, stapten met een 2-0 nederlaag van het veld.

Blauw-Wit Beursbengels had op basis van de ranglijst een lastige uitwedstrijd bij stadsgenoot Arsenal. Beide teams hadden echter voldoende om te krijgen uit wat ze wilden. Blauw-Wit de titel en Arsenal de nacompetitie. ,,Ze komen allebei uit Amsterdam dus als ze slim zijn geweest hebben ze het op een akkoordje gegooid voor een kratje bier”, zegt Tom Hoejenbos met een knipoog. ,,Ik heb zelf nooit in de situatie gezeten, dus ik weet niet wat ik zou doen. Maar als ik zie dat de gelijkmaker in de 88e minuut viel daar dan denk ik: nou… ”

Dat Kagia weinig hoop had op een goede afloop in de hoofdstad was wel te zien aan het eigen spel. Hoejenbos: ,,Het was denk ik een gebrek aan motivatie bij ons. We toonden te weinig inzet en speelden gewoon slecht. Dan gaan zij lange ballen spelen en word je afgetroefd.”

,,We willen gewoon zo hoog mogelijk spelen. We hebben eerder al laten zien weerstand te kunnen bieden aan betere teams.”

Dat Robelus ook nog eens een, volgens Hoejenbos onterechte, rode kaart kreeg voorgehouden hielp ook niet mee. ,,We hebben met Aron [Driessen, red.} en Roy [Hogewoning, red.] achterin al twee blessures en nu zijn we Kevin denk ik ook wel een paar wedstrijden kwijt. De spoeling wordt wat dun. Gelukkig zijn we voor de rest, ook als ik naar mijzelf kijk, best wel fit en zit het fysiek wel goed. We hebben ook maar 22 wedstrijden gespeeld hè, dit seizoen.”

Los van de personele gebreken achterin kan Kagia dus fris en met goede moed beginnen aan de nacompetitie. Tegenstander Monnickendam is zaterdag de eerste horde. ,,Voor ons een volstrekt onbekende tegenstander”, zegt Hoejenbos. ,,Door onze plaats op de ranglijst zijn we ingedeeld aan de kant van het schema waar we echt niemand kennen. Maar dan kennen ze ons ook niet, dus dat is een voordeel. Wij gaan namelijk toch altijd uit van eigen kracht.”

Een stap hogerop zou voor Kagia een welkome zijn. ,,Het is al vaker gezegd en geschreven maar dit seizoen met zo weinig ploegen en een paar echt mindere teams ertussen heb je soms een week of vijf geen echte uitdaging. Dan raak je zomaar in een ‘dippie’. We willen gewoon zo hoog mogelijk spelen. We hebben eerder al laten zien weerstand te kunnen bieden aan betere teams.”

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer