Waar veel clubs uit onze regio hun selecties voor augustus al rond hadden, baarde FC Lisse opzien met het aantrekken van een drietal jongens de afgelopen maand. Tomas Tavilla (VVSB), Ryan Ababio (FC Volendam) en Bert Koomen (Feyenoord), werden op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie op Ter Specke.

Waar Ababio tegen FC Lienden nog minuten maakte, was hij zaterdag tegen HHC Hardenberg niet te bewonderen op het wedstrijdformulier. Evenals de andere zojuist genoemde jongens. Sterker nog, van alle nieuwkomers bij de de tweededivisionist startte alleen Bjorn Haggerty (FC Oss) in de basis.

Volgens Robbert de Ruiter is dat niet zo heel gek. Misschien had hij Ababio nog wel willen brengen, alleen was dat onmogelijk. ,,Hij is nog niet speelgerechtigd, nog niet vrijgegeven zeg maar. Hij had vorige week tegen FC Lienden bijvoorbeeld ook niet mogen spelen.”

,,Het zo zomaar kunnen dat die jongens op termijn, en dat kan hele korte termijn zijn, veel minuten gaan maken.”

FC Lisse komt er overigens niet door in de problemen. ,,Nee hoor, de fout lag bij de KNVB. Wij hebben destijds een dubbelcheck gedaan of hij mocht spelen. We kregen een goedkeuring van de bond. Later hoorden wij dat hij alsnog niet had mogen spelen. De KNVB heeft de hand in eigen boezem gestoken en zal er logischerwijs geen zaak van maken.”

Geen Ababio dus, maar ook geen Tavilla, Koomen of Timothy van der Meulen. De laatstgenoemde kwam al eerder over van FC 08 Homburg. Ook nieuwkomers Bas Buimer, Hanne Hagary en Rick Bouwmeister begonnen tegen HHC Hardenberg op de bank.

Aanvulling
Hoewel De Ruiter het verrijkingen noemt, wil hij z’n nieuwelingen rustig brengen blijkt uit z’n woorden. ,,Alles moet nog blijken op dit niveau. Maar het feit dat de nieuwe jongens lekker meetrainen doet me goed. Ik heb Tavilla er bij gekregen, die gewend is op dit niveau te acteren. Ababio, waarvan je kan zien dat hij een goede opleiding heeft gehad.”

,,Ook Bertje [Koomen red.] er nog bij, een jonge gozer, een welkome aanvulling. Het zou zomaar kunnen dat die jongens op termijn, en dat kan hele korte termijn zijn, veel minuten gaan maken. Randy [Ababio red.] stond vorige week niet voor niets al in de basis.”

Minuten
Toch houdt de trainer een slag om de arm. Veel van zijn nieuwe jongens missen domweg wedstrijdritme omdat ze bij hun vorige (prof-)clubs weinig tot spelen toe kwamen. ,,Dat zie je eigenlijk ook aan Hagary. Die bij IJsselmeervogels te weinig speelde. Hij moet gewoon nog heel veel minuten maken om echt op z’n oude niveau te komen.”

,,Vaak zien spelers dat niet van zichzelf”, mist De Ruiter blijkbaar wat zelfkritiek in het algemeen. ,,Daarom hebben we zaterdagochtend ook jongens mee laten doen in het tweede, gewoon om minuten te maken. En die vielen me niet allemaal mee. Dus die hebben ook nog een hoop werk te doen. We kunnen best met wat spelers beginnen die niet negentig minuten kunnen maken, maar niet te veel.”

,,Zonder die nieuwe gasten was er echt een probleem ontstaan.”

Dat hij überhaupt over een bredere selectie kan beschikken dan dat hij pakweg twee maanden geleden had is wel iets wat De Ruiter als een dik pluspunt ziet. Onder andere Justin Valk lijkt voor een tijdje weg te vallen met een mysterieuze blessure aan z’n voet.

Lisse-jongens
,,Naast Justin is ook Boyd Stevens geblesseerd. En met de rode kaart van Martin van Eeuwijk zijn we misschien ook nog wel even zoet. Zonder die nieuwe gasten was er echt een probleem ontstaan.”

,,Maar oké, anders gaan we gewoon weer met Lisse-jongens verder. Kijk maar naar de wedstrijd van vandaag [zaterdag red.], daar stonden gewoon zes jongens uit het dorp in de basis. Dat is uniek op dit niveau. We tikken met die jongens HHC Hardenberg van de mat in de eerste helft. Dat vind ik heel gaaf.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom