Hamza Boukhari zocht een kans, kreeg een kans en greep hem. De technische voetballer was deze zomer clubloos, nadat hij met Jong Utrecht niet tot een overeenstemming kwam. Vervolgens ging het maar om één ding:  Zo snel mogelijk weer voetballen.

De opluchting blijkt wel uit z’n eerste woorden. ,,Echt, ik ben heel blij met Quick Boys. Ik kan niet wachten om te laten zien wie Hamza Boukhari is”, opent de flamboyante aanvaller.

Quick Boys, voetballen op Nieuw Zuid, spelen in de Derde Divisie, de Hagenaar ziet het allemaal wel voor zich. Hij kwam een ruime week geleden op proef. Er werd een oefenwedstrijd georganiseerd tegen SJC, die de Katwijkers met 6-1 wonnen en waarin de flankspeler met twee goals indruk maakte.

Vriendschappelijk duel
De technische staf vond z’n ruwe diamant. De voetballer z’n geluk. Het beviel de beide partijen gewoon. Quick Boys hield contact met de bekende zaakwaarnemer van de 22-jarige speler, Peter R. de Vries, en dit weekend was het rond.

,,Gelukkig heb ik tijdens het oefenwedstrijdje mijn kwaliteiten laten zien, door twee keer te scoren”, kijkt de ex-speler van Jong Utrecht terug. ,,Maar gewoon weer voetballen is fijn, negentig minuten maken.”

Toch zal Boukhari nog even moeten wachten totdat hij het blauwwitte shirt weer aan kan trekken voor een wedstrijd in de hoofdmacht. Samen met de technische staf is er afgesproken dat hij eerst helemaal fit moet worden. ,,De trainer besluit. Voor mij is het zaak om mijn stinkende best te doen; zo snel mogelijk fit te worden. Verder is het afwachten.”

,,Dat maakt het wachten op mijn kans een stuk makkelijker.”

Quick Boys krijgt er met Boukhari in ieder geval een van origine linksbuiten bij. De Hagenaar noemt zichzelf een doelgerichte en snelle aanvaller, met scorend vermogen.

In een eerder stadium van zijn carrière zorgde zijn goals bij Haaglandia voor de transfer naar de Domstad. Na vijf jaar Utrecht koos Boukhari voor een andere stap in z’n carrière. Toch kwam hij vorig jaar nog bijna dertig wedstrijden in actie voor de beloften van de Utrechters in de Eerste Divisie. Met de Jupiler League-ervaring in z’n rugzak gaat hij nu richting de Derde Divisie. ,,Dat neem ik inderdaad mee en daar kan ik de jonge gasten van de selectie mee helpen.”

Geduld
Voor de buitenwacht ziet het er misschien uit als een stap terug in de prille carrière van Boukhari. Van de Eerste Divisie, naar de derde. De aanvaller hoopt dan ook op een welbekende redenering: één stap achteruit, om er later weer twee vooruit te zetten. ,,Zo zie ik het wel, ja. Ik wil heel graag met Quick Boys naar de Tweede Divisie en daar mijn bijdrage in leveren. Gewoon een goed seizoen draaien met de club, maar ook individueel.”

Voorlopig blijft het eerst bij trainen, oefenwedstrijden spelen, minuten maken – waar nodig bij de beloften  –  voordat hij echt z’n stempel kan gaan drukken. Boukhari heeft geduld. ,,De sfeer is goed in de kleedkamer, de gasten zijn leuk. Dat maakt het wachten op mijn kans een stuk makkelijker.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom