Het was pas z’n derde optreden in de hoofdmacht van Quick Boys sinds z’n komst naar Nieuw Zuid. En wat had Ivailo Staal graag de nul willen houden bij z’n eerste basisplaats van het seizoen. Daar leek het ook lang op, totdat Lars Bosscha uit een corner voor ASWH de 1-1 binnen kopte. Drie minuten voor tijd. Ook dat nog.

,,Daarom ben ik ook met een flinke kater opgestaan. Van het voetbal welteverstaan”, meldt de verdediger voor alle duidelijkheid er nog even bij. ,,De manier waarop we uiteindelijk gelijk hebben gespeeld tegen ASWH is niet goed. We hadden in de eerste helft genoeg kans om de wedstrijd daarin al te beslissen. In de tweede helft liepen we zelfs nog met twee man op de doelman af, maar speelden we dat ook niet goed uit. En dan komen zij laat in het duel uit een corner op 1-1. Balen dus.”

Omzetting
Daarmee legde de voetballer bijna 24 uur later de vinger op de zere plek. Door het uitblijven van de beslissende goal kwamen de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht steeds beter in het duel. In de eerste helft raakte Dennis Kaars na z’n openingstreffer nog de paal. Maar vooral in de helft twee, via die uitgelezen kans waarbij Kay Tejan en Jesse van Nieuwkerk samen op de doelman Stef Doedeé afliepen, had Quick Boys alsnog het duel in het slot kunnen gooien. Waar Tejan had moeten afleggen op Van Nieuwkerk, ging hij voor eigen succes.

,,In de tweede helft leek het wel alsof wij duel een duel in de KNVB-beker hadden gespeeld.”

Het gebeurde in een helft waarin ASWH steeds beter begon te draaien op Nieuw Zuid. ,,Zij begonnen in een 5-3-2-systeem, maar gooiden dat in de tweede helft om naar 4-4-2. Daar hadden wij geen antwoord op”, analyseerde Staal. ,,We hebben dat zelf in de tweede helft geprobeerd weg te zetten, maar ASWH heeft ook gewoon geen verkeerde ploeg.”

Fris
Daarom kreeg de thuisploeg uiteindelijk vlak voor tijd de deksel op de neus. Na een ‘bekertussendoortje’ van de bezoekers tegen FC Utrecht (5-1 verlies, red.) hadden de toeschouwers juist verwacht dat de Katwijkers qua fitheid de boventoon zouden voeren deze zaterdagmiddag.

,,In de tweede helft leek het wel alsof wij dat duel hadden gespeeld”, vond Staal. ,,Na rust oogde ASWH nog steeds fris.” Overigens eindigde Quick Boys het duel nog met tien man na een – onduidelijke – rode kaart voor Mohamed Mahmoed tijdens het vieren van de 1-1 door de bezoekers.

,,Zolang het elftal goed draait, heb je als reservespeler weinig te zeggen.”

Hoewel het duel voor Quick Boys eindigde in een sof, was het voor de verdediger, die deze zomer overkwam van FC Rijnvogels, fijn om weer eens op het veld te staan. En dat ook negentig minuten lang. In z’n eerdere optredens voor Quick Boys moest hij het doen met enkele ‘invalminuten’.

Uitstekende relatie
,,Dit seizoen heb ik het door een blessure die ik al opliep in voorbereiding tot nu toe moeilijk gehad. Daardoor ben ik achterop geraakt. Dan is het lastig om weer terug in een ploeg te komen, die al lekker draait.” Staal kreeg nu tegen ASWH de kans vanwege een blessure bij Kelvin Maynard. De robuuste verdediger draaide voorlopig een goed seizoen en scoorde daarin al zes keer.

,,Ook al is hij mijn concurrent, ik ben er alleen maar blij mee om te zien dat het goed draait. Ik heb ook een uitstekende relatie met Kelvin. Zolang het elftal goed draait, heb je als reservespeler weinig te zeggen. Maar verder maak ik mijn geen zorgen. Mijn moment komt nog wel.”

Quick Boys – ASWH 1-1 (1-0) 23. Kaars 1-0, 87. Bosscha 1-1

Rood: 87. Mahmoed

Quick Boys: Van der Helm, Bosman (78. Bloemendaal), Ket, Staal, Ravensbergen, Mahmoed, Kuyvenhoven (76. Van Hofwegen), Baten, Tejan (88. Cahin), Kaars, Van Nieuwkerk

Samenvatting Quick Boys – ASWH (ASWH TV)