Geen kampioen, wel kampioen en uiteindelijk toch geen kampioen. Kagia boekte een zwaarbevochten overwinning in Schalkwijk op United/DAVO (2-4) en liep het veld af in de wetenschap dat concurrent Stormvogels tegen een 1-0 achterstand aan keek. Heel even dachten de Lisserbroekers dat het zo ver was, maar een half uur laten bleek dat de ploeg uit IJmuiden orde op zaken had gesteld. Kortom, geen kampioenschap voor de equipe van René Ras. 

En dat was eigenlijk het scenario waar de meerderheid van de oranjehemden op hadden gehoopt. Het droomscenario blijft namelijk in eigen huis kampioen te worden en door de overwinning in Schalkwijk is die droom héél dichtbij. Overigens ging het zaterdagmiddag niet met gemak voor Kagia.

Sterker nog: binnen een kwartier keken de mannen van Ras tegen een achterstand aan. Een voorzet viel via een Lisserbroeks been binnen: 1-0. De koploper van de Derde Klasse had het lastig en mocht goalie Sander Hogervorst dankbaar zijn. De doelman pakte een paar goede ballen en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de thuisploeg de score niet uit kon breiden.

Van der Schinkel staat op
De bezoekers begonnen iets meer aan te zetten en de eerste goedlopende aanval viel binnen. Na een goede steekpass van Roy Hogewoning kon Tijs van der Schinkel op de doelman af. De topscorer rondde beheerst af: 1-1. Na de thee was het wederom raak voor Van der Schinkel. Deze keer werd hij bediend door Dirk-Jan Ligtenberg: 1-2.

Kort daarna leek de ploeg van Ras de wedstrijd op slot te gooien. Een afstandsschot van Rens Lamboo viel binnen: 1-3. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en maakte het vlak voor tijd nog spannend: 2-3. Even later besliste Kagia de wedstrijd alsnog. Na voorbereidend werk van invaller Dorus van der Voort kon Ligtenberg de 2-4 binnen schieten.

Stiekem gehoopt
En daarmee kwam het gewenste scenario uit voor de nummer één van de ranglijst. Topscorer Van der Schinkel, die met twee goals z’n totaal op 25 goals bracht, gaf toe dat hij hoopte op een overwinning van concurrent Stormvogels. ,,Ik ben hier dik tevreden mee. We kwamen hierheen om te winnen en dat hebben we gedaan. Daarnaast waren we van een andere wedstrijd afhankelijk. Thuis kampioen worden is denk ik nog iets leuker. Dat had ook mijn voorkeur moet ik eerlijk zeggen.”

Verder gaat de aanvaller van de Lisserbroekers nog in op de wedstrijd zelf en een weddenschap die hij heeft gewonnen. Het gehele interview met de linksbuiten is hier onder te beluisteren.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Kagia nog geen kampioen door winst Stormvogels’ POPULAIRE BERICHTEN