Het nieuwbouwcomplex van SJC komt weer een stap dichterbij. De club meldt dat er in de afgelopen periode geen bezwaren zijn ingediend door organisaties of burgers tegen de bouwaanvraag van de hoofdklasser. Dinsdag 25 juni was de deadline voor het indienen van een bezwaar. Nu die sluitingsdatum is verstreken staat niks meer in de weg om de club een bouwvergunning te verlenen.

Het goede nieuws komt na een periode van teleurstellingen voor de club. Vanwege een mislukte aanbesteding kan de nieuwbouw niet meer in 2020 worden opgeleverd. SJC verwacht nu dat de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2021 klaar is. Op de achtergrond hebben drie aannemers inmiddels meegedaan aan een nieuwe ‘onderhandse aanbesteding’. Die ingeleverde stukken worden nu beoordeeld door de club en de gemeente. De twee partijen willen op korte termijn duidelijkheid hebben of er een aannemer geselecteerd kan worden die ook binnen de prijs past van het budget dat er voor de nieuwbouw is uitgetrokken.

Op dit moment liggen veld vier en veld vijf er uit bij de hoofdklasser. De renovatie van die velden duurt tot uiterlijk 15 augustus. Vanaf die datum zijn die velden weer beschikbaar om op te voetballen.

Foto: Herman Meijvogel

Lees ook: ‘SJC start voorbereiding met gelijkspel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels