Tijdens een evaluatie over de derby’s tussen Katwijk en Quick Boys hebben de betrokken partijen, de politie, gemeente en de clubs besloten om geen buscombi in te voeren voor de volgende derby. Dat laat de gemeente weten in een persbericht. Volgens Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen waren de partijen er snel uit wat betreft de beslissing. 

De gemeente, politie en de beide clubs namen voor de twee derby’s van afgelopen september de nodige maatregelen. Zo werd de wedstrijd vervroegd, was er een verbod op alcohol tijdens en voorafgaand aan de wedstrijd en werd er een verplichte combiregeling met georganiseerd vervoer geregeld. Tijdens de evaluatie van dinsdag 22 oktober concludeerden alle partijen dat de derby’s veilig waren verlopen mede door de genomen maatregelen.

Daarom is er besloten om bij de volgende derby op 4 april 2020 op Nieuw Zuid om geen verplichte buscombi in te voeren. Echter is dat van toepassing als de nodige afspraken worden gehandhaafd:

  •  Dat er rondom de wedstrijden van deze clubs tot 4 april geen openbare orde incidenten plaatsvinden met supporters.
  • Als op 4 april de supporters onverhoopt de fout in gaan, dan geldt de combiregeling voor de derby voor het hele voetbalseizoen 2020/2021.
  • Het vervroegde aanvangstijdstip en het alcoholverbod voor en tijdens de wedstrijd blijven voorlopig gehandhaafd.

Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen laat in een korte reactie weten content te zijn met de genomen beslissing. ,,We waren er vrij snel uit. Zo’n evaluatie hoeft ook geen uren te duren. We kwamen tot de conclusie dat de genomen maatregelen goed gewerkt hebben, ondanks dat er veel weerstand was van de supporters. Tijdens de derby’s is alles netjes verlopen en daarom hebben we besloten om de buscombi af te schaffen.”

,,Ik ben daarom trots op de supporters dat ze zich goed gedragen hebben tijdens de derby’s. Dat was wat mij betreft echte reclame voor het amateurvoetbal. Voor de toekomst gaat het bij derby’s, als alles goed verloopt, ook weer aantrekkelijker worden om dit soort wedstrijden te bezoeken en dat is uiteindelijk wat we willen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Rijnsburgse Boys en Katwijk kennen arbiters voor bekerwedstrijden
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)