"banner

Hillegom heeft zondag verzuimd om de drie punten in eigen huis te houden. Tegen het roemruchte Elinkwijk uit het Utrechtse Zuilen was de ploeg heer en meester, maar de mooiste kansen waren niet besteed aan de promovendus. Met kunst en vliegwerk werd het op De Zanderij 2-2. Voorlopig moet Hillegom na de derde speelronde met plek negen op de ranglijst genoegen nemen.

Tot nu toe bevalt het Hillegom goed in de Eerste Klasse A.  Trainer Arend-Jan Kranenburg heeft in de voorbereiding al aangegeven dat hij zijn publiek aantrekkelijk voetbal wil laten zien. Tot op heden slaagt zijn ploeg daar maximaal in. Alleen men krijgt niet altijd waar het recht op denkt te hebben. Dat de gezichten na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Hoed niet al te vrolijk stonden was dan ook niet zo verwonderlijk.

Als er in Hillegom één ploeg moest winnen waren het wel de gastheren. Maar dan moet je ze wel maken. De tel qua kansen was niet meer bij te houden in de tweede helft. Voor de toeschouwers was het volop genieten. Alleen de doelpunten ontbraken in een uitstekende atmosfeer op de tribune.

Geboorte

En ze wilden zo graag de overwinning schenken aan hun coach Kranenburg. Afgelopen donderdag werd hij verrijkt met de geboorte van een zoon. Hillegom ging er vol voor in het tweede bedrijf. Kranenburg: ,,Ja, dat had een mooi cadeau geweest moet ik je zeggen”, beaamde de coach na afloop. ,,Ongelofelijk, eigenlijk dat je deze wedstrijd niet wint. Ik wil mijn spelers complimenteren dat ze bleven gaan om alsnog de winst te pakken. Ik ben zeer content met de kansen die we weer creëerden in deze wedstrijd. Het is nu eenmaal zo gelopen. Daar heb je geen grip op. Op bepaalde momenten zat het ook weer tegen. Dat schot van Jeroen Dedel in de 91e minuut had er zomaar in kunnen gaan, alleen stond de paal in de weg.”

hillegom-elinkwijk2

Danny van der Berg was twee keer dichtbij een treffer voor de thuisploeg

In de eerste helft was het ook Hillegom, dat voor het meeste gevaar zorgde. Maar het was Elinkwijk die een voorsprong nam door Don Cornet, die een steekbal goed kon afronden: 0-1. Hillegom was niet onder de indruk en ging gretig op zoek naar de 1-1. Dat het tien minuten later geen 0-2 werd was te danken aan doelman Daan Ruigrok. Met een schitterende redding voorkwam hij een grotere achterstand. Daarmee waren de kansen wel op voor de bezoekers. Tijd voor Hillegom om nog een tandje bij te zetten. Rond het half uur spelen waren Aiden Ryan en Danny van der Berg dichtbij de gelijkmaker. Op slag van rust was het uiteindelijk Mitchell van der Paard die de verdiende 1-1 achter Yahya El Mansori deponeerde.

De tweede helft werd dus een kansenfestival voor Hillegom. De 2-1 lag er dan ook snel in na vijf minuten spelen. Dedel was de maker van de voorsprong, die de ploeg op het juiste spoor moest zetten. Dat leek ook te gaan gebeuren in het vervolg. Na veel gemiste kansen leek dan eindelijk de 3-1 in de maak rond de zestigste minuut. Maar inzetten van o.a Dedel en Ryan werden met kunst-en-vliegwerk de ruimte in verwerkt. En dat was nu net wat Hillegom fataal werd. Bij een spaarzame tegenaanval liep het tegen een penalty op. Cornet had er weinig moeite mee: 2-2. Een domper van jewelste voor de Hillegommers.

Gas bij

Hillegom zette nog meer gas bij met nog een klein half uur op de klok. Dat het een en ander wel eens fout ging, deerde de ploeg niet. Snel de bal weer veroveren en aanvallen was het devies, op jacht naar de 3-2. Dat de goal niet wilde vallen was een wonder. Sobhi, Buitendijk en Dedel (2x) kwamen in kansrijke positie. De bal wilde er maar niet in. Dat kwam het beste tot uiting in de slotseconden van de wedstrijd. Dedel raakte vol de paal. Typerend voor de wedstrijd.

SV Hillegom–Elinkwijk 2-2 (1-1). 16. Cornet 0-1, 45. Van der Paard 1-1, 50. Dedel 2-1, 62. Cornet 2-2 pen.

SV Hillegom: Ruigrok, Van der Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan, Pijpers, (85. Ten Have), De Jong, 45. (J. Sobhi) Van Veen, (84. Buitendijk) Dedel.

Foto’s: Dirk van de Reep