De derby in de Vierde Divisie A tussen SJC en Ter Leede is zaterdagmiddag onbeslist geëindigd. Op de Lageweg kwamen beide ploegen tweemaal tot scoren: 2-2.

Eerder dit seizoen werd het op de Roodemolen 4-1 in Sassenheims voordeel. Ditmaal waren de eerste momenten ook voor Ter Leede, maar SJC-goalie Lex Hoogervorst hield knap zijn doel schoen. Aan de overzijde opende naamgenoot Chris vervolgens wel de score voor SJC met een volley: 1-0.

In de 26e minuut kwam Ter Leede langszij: Dirk Hoekstra liep een corner bij de tweede paal binnen. Er was bij SJC wat twijfel of de bal de doellijn was gepasseerd, maar de arbitrage wees resoluut naar de stip: 1-1.

Uitvallen Tetteroo
In het vervolg liepen de emoties hoog op, vooral ingegeven door een botsing tussen Timo Ruigrok die Boy Tetteroo opving. Laatstgenoemde moest met een bebloed gezicht het veld verlaten.

In het vervolg van de wedstrijd lag het spel veel stil, mede door de nodige irritaties. Tetteroo’s vervanger Steven Wajer kopte na een fraaie aanval de 1-2 binnen. Eveneens fraai was de gelijkmaker van Jordy Groot uit een vrije trap: 2-2.

SJC – Ter Leede 2-2 (1-1)
Goals SJC: Chris Hoogervorst, Jordy Groot
Goals Ter Leede: Dirk Hoekstra, Steven Wajer


Bekijk hieronder de samenvatting van Bollenstreek Omroep:


Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: De Vooruitblik #14: met Niek Oosterlee (Ter Leede)

POPULAIRE BERICHTEN