Foreholte is na de winterstop aan een redelijke opmars bezig in de Tweede Klasse. In de eerste seizoenshelft pakten de Voorhouters slechts zes punten uit elf duels, maar in het nieuwe jaar ligt het aantal behaalde punten nu al hoger (8). Van de laatste vijf duels ging er slechts één verloren, tegen GDA (1-4). Aanvaller Jelle Geerlings had een belangrijk aandeel in de goede maand februari met drie doelpunten, hoewel hij zeker niet iedere wedstrijd de negentig minuten volmaakte.

Zo werd de 24-jarige Geerlings onlangs in het degradatieduel tegen Alphen nog voor de rust gewisseld door trainer Marcel IJzendoorn. ,,Ik was absoluut niet blij met die wissel. Laat dat duidelijk zijn. Ik speelde geen geweldige wedstrijd, maar dat gold ook voor de rest van het team. De trainer zei later dat hij wel zeven man had kunnen wisselen. Dan vind ik wel wat makkelijk dat de keuze op mij valt.”

Probleem
Terwijl de schaduwspits al binnen enkele minuten de enige goal van de wedstrijd had gemaakt, was hij toch het kind van de rekening. ,,Ik heb na de winterstop van de vijf duels misschien maar tweeënhalve wedstrijd gespeeld. De ene periode sta ik er een paar weken in en daarna sta ik er weer naast. Ik wil het liefst gewoon lekker voetballen, maar dit is gewoon een lastige situatie. Dan vind ik het ook helemaal niet erg om met het tweede mee te doen die Reserve Hoofdklasse spelen. Als ik maar lekker speel. Probleem is wel dat ik dan weer niet te veel wedstrijden in het eerste gespeeld moet hebben, anders mag ik niet meedoen bij het tweede.”

Geerlings, die in het veld achter de diepe spits Tom Bleijswijk staat, verviervoudigde met zijn drie treffers in februari zijn seizoenproductie. ,,Ja, in de eerste seizoenshelft heb ik weinig gescoord. Normaal gesproken scoor ik wel redelijk makkelijk, ook bij het tweede. Nu gaat het wel lekker, maar dat is denk ik ook een kwestie van geluk en een goede positie kiezen voor de goal. En natuurlijk draait het op dit moment beter bij ons dan voor de winterstop.”

Keezen
De hoofdmacht van de Voorhouters komt zondag niet in actie tijdens het inhaalronde. Het tweede speelde wel gewoon. ,,Daar doe ik weer mee. Trainen hebben we afgelopen week niet echt gedaan. Maar met voetbal kijken en een potje Keezen kom je zo’n donderdagavond wel door. Ken je dat Keezen? Een leuk spel hoor”, lacht Geerlings.

Na het voetballoze weekend ontvangt het eerste van Foreholte volgende week ‘de vrienden’ van ROAC. ,,Daar verheug ik me nu alweer op. Dat zijn altijd leuke wedstrijden. En dan na afloop de kroeg in met beide teams. Dat maakt deze competitie ook zo leuk.”

Archieffoto: Jeanette Kloet

Lees ook: ‘‘Aan de thee’: té uitzonderlijk om te laten verdwijnen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen