In de Hoofdklasse A, de competitie van de kerende kansen, is dit seizoen van alles mogelijk. Wie voor dit weekend op de ranglijst keek, zag dat het enorm spannend is bovenin. Ter Leede, Achilles Veen en Spijkenisse stonden met 50 punten op kop. Laatstgenoemde had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Op de Roodemolen deed Ter Leede zaterdag wat het moest doen, en zag na afloop andermaal dat in deze competitie inderdaad alles mogelijk is. Ter Leede is dichtbij de titel door de 3-2 zege op Zwaluwen Vlaardingen want het zag Achilles Veen verliezen.

‘De jeugd heeft de toekomst’ zei een wijs man ooit. Het is een uitspraak die dit seizoen goed past bij de formatie van Henk Wisman. Want wie naar de basiself van de Sassenheimers keek, zag dat de ploeg heel wat vaste waarden mistte. Arroyo, Ammerlaan, Boelee, Kappenberg, Robertson en Siali. Zes namen die dit seizoen vaak op het wedstrijdformulier stonden, maar vanwege schorsingen en blessures ontbraken.

,,Ik vond dat we goed begonnen”, zag Wisman. ,,We maken een uitstekende goal, maar dan is het jammer dat we een paar minuten daarna alweer tegen de gelijkmaker aanlopen.” Een simpele en heldere uitleg van de openingsfase van het duel op De Roodemolen. Ter Leede begon sterk aan de wedstrijd en leek geen last te hebben van het missen van al die spelers.

Na een aantal minuten werd de goede openingsfase beloond met een doelpunt. Tony Schreurs speelde zich aan de rechterkant handig vrij en vond de uitblinker van de dag, Mark de Kruys. De jongeling stond oog in oog met de doelman van de tegenpartij en faalde niet: 1-0. Vrij snel na de openingstreffer was het alweer gelijk, nadat de spits van Zwaluwen, Ricardo Merrelaar, zo vrij als een vogel de bal mocht binnenkoppen.

Afstraffen
De Sassenheimers bleven daarna rustig en hielden de controle. Spanning voor een eventueel kampioenschap leek de ploeg niet te hebben. De achterhoede van de bezoekers leek meer last van spanning te hebben. Zwaluwen tikte rustig achterin rond, maar verspeelde de bal knullig aan Schreurs, die de fout afstrafte: 2-1.

De tweede helft was heel anders dan de eerste. Dit kwam op het conto van de bezoekers, die eigenlijk vrijwel direct na rust opportunistisch gingen spelen. Ter Leede had hier moeite mee. ,,Dan is het een kwestie van de tweede bal winnen en er iets goed mee doen” aldus Wisman. Iets wat gelegenheidsaanvoerder Ben van der Lans na afloop ook erkende. De ploeg wist wel stand te houden, maar was in de tweede helft gewoon te slordig aan de bal.

Pole position
Nadat Zwaluwen een leger aan grote kansen had gemist, was het weer de beurt aan Ter Leede. Daar waar de gelijkmaker in de lucht hing. viel de bal aan de andere kant wel goed. Na een goede omschakeling werd De Kruys gevonden, die de bal snoeihard in het doel werkte: 3-1. Dit zorgde voor grote opluchting op De Roodemolen.

In blessuretijd wist Zwaluwen nog wat terug te doen: 3-2. Maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap in Sassenheim. Niet alleen vanwege de overwinning, maar vooral ook door de nederlaag van Achilles Veen. Hierdoor staat Ter Leede op ‘poleposition’ voor de titel.

,,Het team wat er vandaag stond heeft zich een écht team getoond”, ging Wisman verder, die beaamde dat het een knotsgekke competitie is. ,,Je had ook kunnen verwachten dat wij hadden verloren. Het is zo’n bizarre competitie. Dat geldt ook voor de komende twee wedstrijden, maar het is wel lekker dat we het nu echt in eigen hand hebben. Ook al moeten we dan nog wel even twee wedstrijden winnen.”

Ter Leede – Zwaluwen 3-2 (2-1). 14. De Kruys 1-0, 21. Merrelaar 1-1, 30. Schreurs 2-1,  84. De Kruys 3-1, 90+1. Van Rijn 3-2

Ter Leede: Constantin, Vierbergen, Troost, Van der Lans (c), Bayram, Bok, Zwetsloot, Van Steijn (67. Van Egmond), De Kruys, Schreurs (80. Van den Berg), Duthler.