Teylingen heeft het publiek weer weten te vermaken, met een belangrijke driepunter als eindresultaat. Na een moeizame start met her en der wat tegenslagen, wisten de Sassenheimers al vrij snel orde op zaken te stellen en een terechte overwinning te boeken.

De tegenslag begon al voor de wedstrijd. Naast een aantal langdurige blessures moest trainer Marc van Wonderen ook een streep door de naam van Dennis van den Nouland zetten. Ramon van Beek en Mark van der Vlugt verschenen met pijnstillers aan de aftrap.

Vrije trap
Alphen begon sterk en kon al snel de score openen via een schot van Yassine Barraki. In de 19e minuut had diezelfde Barraki zijn club in een zetel kunnen schieten. Zijn schot trof de paal en Teylingen bleef groter leed bespaard. Na een goede actie van Melvin van der Krogt kreeg Lasse van Wijk, in twee instanties, een kopkans en hij faalde niet: 1-1. Kort hierna schoot Mark van der Vlugt op kenmerkende wijze raak uit een vrije trap.

,,Met een gehavend team hebben we een prima resultaat behaald en terecht gewonnen.”

Direct na rust, na exact zeven (!) seconden, wist Barraki de gelijkmaker binnen te werken. Teylingen toonde veerkracht. Vijf minuten later kwam George Hulsbosch, na een doorkopbal van Jaap Zwetsloot, alleen voor de keeper en hij bleef koel. Een kwartier voor tijd verzorgde invaller Niels Langeveld de 4-2 na een afvallende bal vanuit een corner.

Teylingen wint en heeft alle reden tot juichen

Al met al een verdiende winstpartij voor de Sassenheimers. En een belangrijke, want Teylingen staat in de subtop van de Tweede Klasse met uitzicht op meer. Volgende week wacht DOSR en de week er na KDO.

,,Ik heb zelf net een week getraind na mijn vakantie en dat merk je wel, dat alles niet meer zoals vroeger gaat.”

Doelpuntenmaker George Hulsbosch gaf na afloop aan tevreden te zijn met de teamprestatie: ,,Het was een lastige wedstrijd met een moeizame start van onze kant. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we meer balbezit en meer kansen. Bij een 0-1 stand kwamen we goed weg met een bal op de paal van Alphen. In de tweede helft begonnen we wederom niet goed, maar we zijn niet in paniek geraakt. Met een gehavend team hebben we een prima resultaat behaald en terecht gewonnen.”

Gras
Over z’n eigen optreden was de middenvelder iets gematigder: ,,Ik heb zelf net een week getraind na mijn vakantie en dan merk je wel, dat alles niet meer zoals vroeger gaat. Door hard te werken kon ik gelukkig belangrijk zijn voor het team en de 3-2 maken. Wat betreft volgende week kijk ik naar de wedstrijd in ‘de Veen.’ Op gras is het altijd bikkelen.”

Teylingen – Alphen 4-2 (2-1) 7. Barraki 0-1, 32. Van Wijk 1-1, 37. M. van der Vlugt 2-1, 46. Barraki 2-2, 51. Hulsbosch 3-2, 76. Langeveld 4-2

Teylingen: Zonjee, D. Zwetsloot, Heemskerk, B. van der Vlugt, Van Beek (54. Acimovic), Van Wijk, M. van der Vlugt, Van der Krogt, Hulsbosch (77. Witkamp), J. Zwetsloot, De Ridder (46. Langeveld)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer