Voor Van Nispen dreigt het seizoen nog voor de winterstop als een nachtkaars uit te gaan. De formatie van Rene Ras ging op bezoek bij Alphen met 4-1 onderuit en zakt daardoor weg in de grijze middenmoot. De derdeklasser staat nu zevende met 19 punten uit 13 duels. 

Volgens Jelle Vleugel was de uitslag redelijk geflatteerd. ,,De laatste twee treffers vielen laat in de wedstrijd. Maar Alphen was wel iets beter. Ze hebben verdiend gewonnen al speelde de scheidsrechter een hele negatieve rol in de wedstrijd.”

Van Nispen mocht zich volgens Vleugel echt benadeeld voelen. ,,De eerste treffer viel uit een penalty omdat Ron Witteman een handsbal zou hebben gemaakt, maar het was duidelijk zijn borst. Dus stonden we opeens 1-0 achter terwijl het duel helemaal in evenwicht was. We gaven weinig weg en creëerden zelf ook niet veel.”

Dick Verhoeven werd weggestuurd en was in mijn eigen ogen redelijk doorgebroken. Misschien dat er nog een speler van Alphen aan de zijkant liep, maar de weg was vrij. Hij gaf niet eens geel. Het leek wel of hij geen kaarten wilde geven, want wij hadden ook een paar keer geel kunnen krijgen en dan gaf die ze ook niet.

Trudy van den Berg

De Zilkers kwamen niet scherp de kleedkamer uit met als gevolg dat het al snel 2-0 stond. Van Nispen ging alles of niets spelen en dat leverde zowaar een treffer op. De scheidsrechter eiste wederom volgens Vleugel de hoofdrol op. ,,Dick Verhoeven werd neergehaald in de zestien en was echt doorgebroken. Normaal is dat rood en een strafschop. Hij gaf alleen de pingel. Toen Mike van Haaster hem uitlegde dat het echt een regel is, kreeg hij de enige kaart van de wedstrijd.” Vleugel benutte de strafschop wel en zo leek er nog van alles mogelijk.

Van Nispen kreeg daarna kansjes op de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. ,,Het was moeilijk voetballen met die wind en we kregen de bal niet lekker weg. Toen was het wel gespeeld. De vierde treffer viel daarna uit een counter.”

De geelrode formatie moest het opnieuw stellen zonder een viertal basisspelers. Dat gemis deed zich node voelen. ,,We hebben gewoon geen brede selectie. En dat merk je in deze wedstrijden goed. Gelukkig zijn we volgende week vrij en dan hoop ik dat we die week erop tegen MMO weer zo goed als compleet zijn.”

Vlak voor de winterstop zijn de Zilkers afgegleden naar de middenmoot. Twee overwinningen voor de Kerst zouden de ploeg weer aansluiting doen vinden bij de brede top. ,,MMO moeten we winnen dan hoeven we niet meer naar onder te kijken. Daarna krijgen we Teylingen. Misschien kunnen we stunten.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)