Na vier minuten werd VVSB – GVVV al ‘het duel van de achtervolging’. De Veenendaalse spits Simon Brouwer tikte van dichtbij de 0-1 binnen na lankmoedig verdedigen aan Noordwijkerhoutse kant. Voor de ploeg van Eric Meijers volgde een test: kon het VVSB, dat aan zo’n goede reeks van vijf ongeslagen duels bezig was, gehavend de wedstrijd alsnog omkeren? Het antwoord werd: nee. De thuisploeg verloor met 1-3 van GVVV in een wedstrijd die nooit goed werd.

Misschien diende de nederlaag zich bij het uitleveren van het wedstrijdformulier al aan. Met de blessures van Frans van Niel en Jelmer Vijlbrief en de schorsing van Sven Verlaan als feit, moest Meijers vooral achterin de boel aan elkaar lijmen. Linksbuiten Loyd van der Wilden werd als linksback geposteerd, rechtsback Victor Schipholt moest Verlaan doen vergeten in de wedstrijd tegen de Veenendalers.

Meedogenloos
Hoewel de beide heren absoluut geen blaam troffen bij de 1-3 nederlaag, voetbalde VVSB vrijwel de hele wedstrijd lang als een gebutste en geslagen wielrenner in de slotweek van de Tour de France. Drie relatieve sterkhouders missen, is voor dit VVSB nog te veel. De snelle openingstreffer van Brouwer hielp daarin niet mee. De nummer tien van de Veenendalers frommelde bij de eerste paal een voorzet van Mo Bendadi binnen.

,,In balbezit stond ik meer als linksbuiten, dan als linksback.”

Nog voordat die aanval werd opgezet schreeuwde Meijers al naar z’n aanvallers dat ze druk moesten zetten. Dat gebeurde niet. ,,Ik baal dan ook van het feit dat we niet meedogenloos zijn. Niet in het jagen en niet in het verdedigen. Het VVSB van de afgelopen vijf weken heb ik nu tegen GVVV niet gezien en dat kan ik niet verklaren. We spelen nog vijf hele moeilijke wedstrijden en daarna waarschijnlijk nog nacompetitie. Daar moet iedereen zich van bewust zijn”, ergerde de coach uit Nijmegen zich openlijk aan het spelniveau van zijn ploeg.

Andere invulling
De trainer verschuilde zich niet achter het feit dat het op drie posities andere poppetjes moest invullen dan gewenst. ,,Nee, want Victor en Loyd hebben het hartstikke goed gedaan. Daar heeft het niet aan gelegen.” De gelegenheidslinksback kon een klein glimlachje niet onderdrukken bij de woorden van z’n trainer. ,,In balbezit stond ik meer als linksbuiten, dan als linksback”, merkte de voetballer zelf op.

Hij kon niet voorkomen dat juist GVVV eerder op 0-2 had kunnen komen dan VVSB op 1-1. Vlak na de goal van Brouwer besloot Jeremy de Graaf het van een meter of twintig eens te proberen. Zijn pegel raakte de buitenkant van de paal. Veel uitgespeelde kansen kon de thuisploeg daar niet tegenover stellen. Murw geslagen door de vroege openingsgoal.

,,De laatste en één na laatste bal waren niet goed bij ons. We hebben amper honderd procent kansen gecreëerd.”

De 1-1 van oud-GVVV’er Frank Tervoert kwam met nog twintig minuten op de klok daardoor wat uit de lucht vallen. ,,Vanaf de eerste minuut zaten we er niet goed in”, vond de spits zelf. ,,We waren slordig op hun helft. Tot aan de gelijkmaker heeft het er sowieso nooit in gezeten dat we hier zouden winnen.”

Forceren
Direct na die 1-1 drong GVVV alweer aan en kwam het uit een corner binnen no-time alweer op een 1-2 voorsprong via verdediger Bart Hulsbos. De 1-3 van aanvoerder Roy Terschegget, een mooi diagonaal schot, wreef nog even wat extra zout in de Noordwijkerhoutse wonden.

,,In de laatste minuten hebben we nog met een minder achterin gespeeld om nog wat te forceren, maar viel nog de 1-3″, zag Van der Wilden ,,De laatste en één na laatste bal waren niet goed bij ons. We hebben amper honderd procent kansen gecreëerd. Dat is tegen een stugge ploeg als GVVV gewoon niet voldoende.”

VVSB – GVVV 1-3 (0-1) 4. Brouwer 0-1, 72. Tervoert 1-1, 75. Hulsbos 1-2, 90+2. Terschegget 1-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo (88. Pauw), Zwart, Schipholt (62. Martins), Van der Wilden, Ten Hoope, De Rijk, Bakker, Tervoert, Bekooij