Dirk Kuyt werd maandag in het zonnetje gezet door de gemeente Noordwijk, de huidige woonplaats van de geboren Katwijker. De inmiddels profvoetballer af ontving uit handen van de loco-burgemeester Gerben van Duin een handgemaakte zilveren vuurtoren. Eerder kregen dorpsgenoten Edwin van der Sar, Louis van Gaal en astronaut André Kuipers al deze blijk van waardering. Niet alleen voor zijn sportieve prestaties, maar ook voor inzet voor zijn eigen Dirk Kuyt foundation.

Na afloop vertelde Kuyt over de afgelopen periode bij Feyenoord. ,,Toen ik twee jaar geleden terugkwam naar Nederland na een carrière van 10 jaar in het buitenland had ik een ambitie en dat was kampioen worden met Feyenoord. Dat is gelukt. Het was een fantastisch slot.”

Waardering in heel Nederland
Wat er daarna allemaal op de 104-voudig international afkwam, had hij zelf ook niet verwacht: ,,Momenteel overheerst de  trotsheid op wat ik heb mogen meemaken in mijn carrière. De afgelopen weken zijn een rollercoaster van allemaal positieve dingen geweest. Ik vind het ontzettend mooi om mee te maken dat je in heel Nederland door zoveel mensen gewaardeerd wordt.”

Ook over zijn oude liefde liet Kuijt zich nog uit. ,,Ik ben zeer betrokken bij Quick Boys. Mijn eigen drie zoons spelen daar en ik zit in het technisch hart. Ik leef enorm mee.” Op de vraag of hij volgend uit gaat komen in de Derde Divisie was hij duidelijk, al liet hij nog een klein kiertje open. ,,Nee dat lijkt me niet verstandig. Ik denk dat ik een fantastische carrière heb gehad en ik ben bereid de club te helpen waar ik kan. Maar een voetbalcarrière bij Quick Boys zit er in principe niet in.”

Bekijk het hele interview hier:

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer