Dirk Kuyt werd maandag in het zonnetje gezet door de gemeente Noordwijk, de huidige woonplaats van de geboren Katwijker. De inmiddels profvoetballer af ontving uit handen van de loco-burgemeester Gerben van Duin een handgemaakte zilveren vuurtoren. Eerder kregen dorpsgenoten Edwin van der Sar, Louis van Gaal en astronaut André Kuipers al deze blijk van waardering. Niet alleen voor zijn sportieve prestaties, maar ook voor inzet voor zijn eigen Dirk Kuyt foundation.

Na afloop vertelde Kuyt over de afgelopen periode bij Feyenoord. ,,Toen ik twee jaar geleden terugkwam naar Nederland na een carrière van 10 jaar in het buitenland had ik een ambitie en dat was kampioen worden met Feyenoord. Dat is gelukt. Het was een fantastisch slot.”

Waardering in heel Nederland
Wat er daarna allemaal op de 104-voudig international afkwam, had hij zelf ook niet verwacht: ,,Momenteel overheerst de  trotsheid op wat ik heb mogen meemaken in mijn carrière. De afgelopen weken zijn een rollercoaster van allemaal positieve dingen geweest. Ik vind het ontzettend mooi om mee te maken dat je in heel Nederland door zoveel mensen gewaardeerd wordt.”

Ook over zijn oude liefde liet Kuijt zich nog uit. ,,Ik ben zeer betrokken bij Quick Boys. Mijn eigen drie zoons spelen daar en ik zit in het technisch hart. Ik leef enorm mee.” Op de vraag of hij volgend uit gaat komen in de Derde Divisie was hij duidelijk, al liet hij nog een klein kiertje open. ,,Nee dat lijkt me niet verstandig. Ik denk dat ik een fantastische carrière heb gehad en ik ben bereid de club te helpen waar ik kan. Maar een voetbalcarrière bij Quick Boys zit er in principe niet in.”

Bekijk het hele interview hier:

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)