Ondanks een matige start verloor Teylingen gevoelsmatig twee punten tegen Wippolder. De wedstrijd eindigde in 1-1. Door het gelijke spel blijft de ploeg van Marc van Wonderen zwemmen tussen de p/d-plaatsen en de veilige middenmoot. Na de overwinning op Delft werd er in ieder geval niet verloren, wat vertrouwen geeft richting de derby van komend weekend tegen Foreholte.

Met exact dezelfde elf spelers als twee weken geleden moest geprobeerd worden de stap naar de middenmoot te maken. De start was allesbehalve veelbelovend. Na enkele minuten werd de linksbuiten van Wippolder weggestuurd. Ogenschijnlijk in buitenspelposititie liet de scheidsrechter de vlagger van Teylingen staan.

Strafschop
Teylingen-doelman Wessel Zonjee vloerde de opgestoomde linksbuiten, waarna de leidsman niets anders kon dan de bal op de stip te liggen. Mike Mesker verzilverde de penalty en zette Wippolder daarmee op 0-1. Vanaf dat moment was Teylingen iets beter, zonder daarbij echt goed te voetballen. Dorus van der Voort kwam tweemaal door op links, maar stuitte even zo vaak op keeper Jesper Stijnman. Dirk Zwetsloot was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot belandde uiteindelijk op de paal. Zodoende gingen beide partijen rusten met een 0-1 stand.

Na rust kwam Teylingen eindelijk een keer messcherp uit de kleedkamer. Na drie minuten had Tom van der Vlugt de gelijkmaker op z’n schoen. Hij draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar de bal belandde op de binnenkant van de paal. Tien minuten later was het wel raak. Een voorzet van Mark van der Vlugt werd heel licht aangeraakt door broer Tom: 1-1.

Teylingen en Wippoler kwamen in Sassenheim niet verder dan een 1-1 gelijkspel

Overwicht
De gelijkmaker vormde het begin van een sterke fase van Teylingen. Het middenveld van Wippolder werd compleet overlopen. In deze fase had het verschil gemaakt moeten worden, maar steeds was de eindpass te slordig of redde de keeper bekwaam op inzetten van onder andere Mark van der Vlugt. Aan de andere kant kwam Wippolder een aantal maal gevaarlijk opzetten, maar tot grote kansen leidde dit nauwelijks. Enigszins teleurgesteld dropen de spelers af richting de kleedkamer.

Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden heeft Teylingen weer een klein beetje lucht. Volgende week speelt Teylingen de derby tegen Foreholte. Voor de Sassenheimers en goed moment om een stap richting de veilige middenmoot te zetten.

Tekst: Robbert van Arkel