FC Lisse opende het seizoen in Delft bij de gelijknamige club. Op sportpark Kerkpolder hielden beide ploegen elkaar – zonder dat er gescoord werd – tot de rust in evenwicht. In de tweede helft werd er wel gescoord: 2-2.

Het duel dat officieel op Ter Specke zou worden gespeeld, werd door de KNVB omgezet in een uitwedstrijd voor de geelblauwen. Reden was een golftoernooi op het Lissese sportpark. De verwachting was dat de seizoensopening een close call zou worden. Beide ploegen stonden vorig seizoen, inclusief een bekerduel, driemaal tegenover elkaar en deelden toen steevast de punten. De ploeg van Stephan Spruijt kreeg voor de aftrap een tegenvaller te verwerken toen Bram Prins niet helemaal wedstrijdfit bleek te zijn.

Vervolgens ontspon zich een gelijkopgaand duel waarin voor de pauze de doelpunten schaars waren. ,,Uit tactische overwegingen bracht ik wel Stef van Dijk in de ploeg, omdat Joost Meiland aangaf teveel moeite met zijn directe tegenstander te hebben. Voor het overige hadden we controle over de wedstrijd’’, aldus een tevreden Spruijt.

Doelpuntenfestijn
Na de pauze kreeg het publiek wel goals voorgeschoteld. Het bal werd geopend door Van Dijk die binnen het uur snoeihard raak knalde (0-1). Hierna kreeg FC Lisse een ware Delftse stormloop te verwerken. Uiteindelijk leidden twee persoonlijke fouten op driekwart wedstrijd tot een achterstand. Eerst was goalie Hoogervorst niet kordaat genoeg bij de gelijkmaker, waarna Tom ten Have onnodig een strafschop veroorzaakte die in de rebound benut werd.

Toen dezelfde speler in de slotfase met tweemaal geel op zak ook nog naar de kant moest, zag het er somber uit voor Lisse. ,,We toonden echter veerkracht”, wist Spruijt na afloop. ,,Na een knap hakje van Patrick Schaap bezorgde Johan Prins ons een punt. Daarna maakte Sander zijn foutje meer dan goed door in de slotfase een paar keer de 3-2 te voorkomen met knappe reddingen. Het zag er vandaag goed uit. We maakten mooie doelpunten, maar moeten leren de tegengoals niet zo gemakkelijk weg te geven. Daar werken we echter hard aan.”

Delft  – FC Lisse 2-2 (0-0). 56. Van Dijk 0-1, 68. Haddou 1-1, 71. Haddou 2-1, 86. Johan Prins 2-2

FC Lisse: Hoogervorst, Johan Prins, Segers (88. Bram Prins), Meiland (14. Van Dijk), Boot (60. Van Schagen), Vermeulen, Van der Veek, Hoejenbos, Ten Have, Schaap.

Tekst: Leo Schrama

Archieffoto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)