FC Lisse opende het seizoen in Delft bij de gelijknamige club. Op sportpark Kerkpolder hielden beide ploegen elkaar – zonder dat er gescoord werd – tot de rust in evenwicht. In de tweede helft werd er wel gescoord: 2-2.

Het duel dat officieel op Ter Specke zou worden gespeeld, werd door de KNVB omgezet in een uitwedstrijd voor de geelblauwen. Reden was een golftoernooi op het Lissese sportpark. De verwachting was dat de seizoensopening een close call zou worden. Beide ploegen stonden vorig seizoen, inclusief een bekerduel, driemaal tegenover elkaar en deelden toen steevast de punten. De ploeg van Stephan Spruijt kreeg voor de aftrap een tegenvaller te verwerken toen Bram Prins niet helemaal wedstrijdfit bleek te zijn.

Vervolgens ontspon zich een gelijkopgaand duel waarin voor de pauze de doelpunten schaars waren. ,,Uit tactische overwegingen bracht ik wel Stef van Dijk in de ploeg, omdat Joost Meiland aangaf teveel moeite met zijn directe tegenstander te hebben. Voor het overige hadden we controle over de wedstrijd’’, aldus een tevreden Spruijt.

Doelpuntenfestijn
Na de pauze kreeg het publiek wel goals voorgeschoteld. Het bal werd geopend door Van Dijk die binnen het uur snoeihard raak knalde (0-1). Hierna kreeg FC Lisse een ware Delftse stormloop te verwerken. Uiteindelijk leidden twee persoonlijke fouten op driekwart wedstrijd tot een achterstand. Eerst was goalie Hoogervorst niet kordaat genoeg bij de gelijkmaker, waarna Tom ten Have onnodig een strafschop veroorzaakte die in de rebound benut werd.

Toen dezelfde speler in de slotfase met tweemaal geel op zak ook nog naar de kant moest, zag het er somber uit voor Lisse. ,,We toonden echter veerkracht”, wist Spruijt na afloop. ,,Na een knap hakje van Patrick Schaap bezorgde Johan Prins ons een punt. Daarna maakte Sander zijn foutje meer dan goed door in de slotfase een paar keer de 3-2 te voorkomen met knappe reddingen. Het zag er vandaag goed uit. We maakten mooie doelpunten, maar moeten leren de tegengoals niet zo gemakkelijk weg te geven. Daar werken we echter hard aan.”

Delft  – FC Lisse 2-2 (0-0). 56. Van Dijk 0-1, 68. Haddou 1-1, 71. Haddou 2-1, 86. Johan Prins 2-2

FC Lisse: Hoogervorst, Johan Prins, Segers (88. Bram Prins), Meiland (14. Van Dijk), Boot (60. Van Schagen), Vermeulen, Van der Veek, Hoejenbos, Ten Have, Schaap.

Tekst: Leo Schrama

Archieffoto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen