FC Lisse nam zondag de volle buit mee in de Bollenderby tegen Van Nispen. Net zoals in de heenwedstrijd werd het 2-1 voor de equipe van Laurens van der Voort. Met de zege verzekerde FC Lisse zich van de tweede periode.

Van een leien dakje ging het niet in De Zilk. ,,Het was zeer moeizaam. Dat we deze wedstrijd winnen, is misschien wel het geluk van de koploper”, zegt Van der Voort.

Van Nispen nam brutaal de leiding op eigen veld door een strafschop te benutten. Even later kreeg ook Lisse eenzelfde presentje aangeboden. Patrick Schaap pakte het cadeautje op de juiste manier uit: 1-1.

Vlak voor rust kreeg Lisse wederom een strafschop, maar Schaap faalde dit keer. Van der Voort: ,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk door die penalty te missen. We waren in de eerste helft ook iets beter, vond ik.” Na de thee kreeg de koploper opnieuw een uitgelezen kans op de 1-2. Oog in oog met Van Nispen-doelman Andy Otte faalde Roy Kuipers.

Een gouden wissel van Van der Voort leverde tien minuten voor tijd alsnog drie punten op. ,,Ik wilde Joey van Beelen inbrengen om nog iets te forceren.” Diens eerste balcontact was gelijk raak. De invaller kopte een corner stijf in de kruising.

Bijna ging het nog mis in de slotminuten voor Lisse toen Van Nispen in een wanhoopsoffensief de bal hoog over schoot. ,,Van Nispen zal misschien zeggen dat ze een punt hadden verdiend”, zegt Van der Voort. ,,Ik denk dat dit ook had gekund.”

De komende twee weken heeft FC Lisse geen competitieverplichtingen. Begin maart staat het treffen tegen nummer twee Den Hoorn op het programma. Van der Voort: ,,Een uitgelezen kans voor ons om alle pijntjes te laten genezen en fris aan de laatste negen duels te beginnen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: website FC Lisse