Zonder geluk vaart niemand wel. FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter beaamde het na afloop van het duel tegen Hoek volmondig. Met de, weliswaar zwaarbevochten, 3-2-zege op de Zeeuwse formatie kreeg de thuisploeg eigenlijk teveel. ,,Hier zijn we heel gelukkig mee”, aldus een blije De Ruiter. ,,Bij de trainer van aanstaande maandag vallen er wel een paar kritische noten te kraken, maar dat is altijd een stuk leuker als je uiteindelijk toch hebt gewonnen.”

Veel en vaak langdurige blessures en half fitte spelers zorgden ervoor dat er op Ter Specke een geel-blauwe formatie aan het duel tegen Hoek begon die op maar liefst vier plekken was gewijzigd ten opzichte van de verliespartij bij VVOG van zeven dagen eerder.

Mede veroorzaakt doordat Mo Adouch in de warming-up afhaakte – Lars Rauws verscheen hierdoor in de basis – terwijl Leroy Oehlers niet beschikbaar was wegens verplichtingen met het Arubaans elftal. Daarmee zijn ook meteen de zorgen van de geel-blauwe oefenmeester vooraf grotendeels verklaard.

Geluk, inzet, kwaliteit en fysiek sterk
,,We moeten momenteel roeien met de riemen die we hebben. Verre van optimaal dus, maar het is niet anders”, vond De Ruiter na afloop. ,,Het zag er gaandeweg het duel dan ook somber uit tegen een tegenstander die completer en fitter oogde. Daarnaast vond ik ze kwalitatief beter en fysiek is er ook niets mis met Hoek. Zij waren de beter ploeg. Punt uit. En toch hebben we vanmiddag gewonnen.”

,,Voor de 2-2 na negentig minuten had ik onmiddellijk getekend op dat moment.”

“Hoe dat kan?” vroeg de oefenmeester zich hierna hardop af. ,,Dat is denk een een combinatie van geluk, heel veel inzet en een geweldige Erik Cummins in de goal. Hij heeft ons op de been gehouden”, prees de oefenmeester met name zijn sluitpost.

Daarmee is de gelukkige zege van FC Lisse voor het grootste gedeelte verklaard na een duel waarin Hoek op de poort bleef kloppen, maar FC Lisse op de juiste momenten scoorde. Zo egaliseerde Bert Koomen na een imposante rush de snelle 0-1 van Jonathan Constansia. Waarna de Zeeuwse aanvaller na de gelijkmaker opnieuw snel toesloeg (1-2).

Oussami Siali maakte z’n officiële debuut voor FC Lisse en scoorde vanaf de strafschopstip

FC Lisse moest daarop opnieuw in de achtervolging. De tegenspoed was daarmee voor de thuisploeg nog altijd niet voorbij omdat Milton Klooster zich nog voor de pauze geblesseerd diende te laten vervangen door Ayoub Ait Afkir.

Sta-in-de-weg
Met de 1-2 op het scorebord klaarde de lucht direct na de hervatting weer wat op voor de gastheren. Oussama Siali versierde een strafschop die hij even later zelf benutte. ,,Voor de 2-2 na negentig minuten had ik onmiddellijk getekend op dat moment”, bekende De Ruiter later.

,,Hoek maakte het ons in de fase die volgde dermate lastig dat het wachten was op een derde Zeeuwse treffer. Erik (Cummins red.) toonde zich daarbij een ware sta-in-de-weg en daarnaast konden we op de doellijn een paar keer voor opruiming zorgen.”

,,Op alle fronten hebben we het zwaar gehad, waarbij het nodige misging bij veel spelers.”

Met nog altijd een 2-2 tussenstand brak de slotfase aan waarin Bas Buimer zijn kwaliteiten toonde. Vanuit het niets zette de spits zijn ploeg voor het eerste deze middag op voorsprong. De Ruiter: ,,Met een waanzinnige kopbal raakte hij eerst de paal om daarna in de rebound alsnog toe te slaan. Een echte spitsengoal. Daarna hielden we stand. Ondanks de acht minuten blessuretijd die er ook nog eens bijkwam. De opluchting was bij iedereen na afloop dan ook groot in de kleedkamer.”

Werk aan de winkel
,,Op alle fronten hebben we het zwaar gehad, waarbij het nodige misging bij veel spelers. Die kunnen gewoon beter”, stelde de oefenmeester.

,,Gelukkig wel in de wetenschap dat we drie punten aan deze wedstrijd hebben overgehouden. Er is dus voldoende werk aan de winkel, mede omdat het op het personele vlak voorlopig even schipperen blijft. In dat perspectief gezien zijn dit daarom dan ook drie heel lekkere punten.”

FC Lisse – Hoek 3-2 (1-2) 16 Constansia 0-1, 19. Koomen (1-1), 21. Constansia 1-2, 46. Siali 2-2 (strafschop), 76. Buimer 3-2

FC Lisse: Cummins, Valk, Van der Zwet, Rauws, Verweij, Koomen, De Loor (88. Enthoven), Klooster (35. Ait Afkir), Siali (69. Van der Putten), Stevens, Buimer

Samenvatting FC Lisse – GVVV (FC Lisse TV)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude