In een wedstrijd met twee zeer verschillende helften heeft Teylingen twee punten verspeeld aan het treffen met Stompwijk ’92. In de eerste helft creëerde Teylingen kans op kans en maakte het er slechts één. In de tweede helft kreeg het de deksel op de neus, speelde het initiatiefloos en eindigde het, op basis van het gevoel, met lege handen. Al was de uiteindelijke einduitslag 1-1.

Met de eerste helft was niet zoveel mis. Teylingen had de bal, probeerde de beperkte ruimtes te bespelen en creëerde naarmate de eerste helft vorderde een aantal goede kansen. Rond het half uur ging Pascal de Ridder op links goed z’n man voorbij en gaf met links voor. Spits Jaap Zwetsloot kopte z’n dertiende (!) goal van het seizoen binnen in elf wedstrijden en Teylingen leek op rozen te zitten.

Energieloos
Kort na de onderbreking ging Teylingen wederom op zoek naar een doelpunt. Sam Witkamp zag hoe een bal van de lijn werd gehaald, Zwetsloot miste voor open doel en Mark van der Vlugt zag een vrije trap via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. Een grove inschattingsfout achterin bij de Sassenheimers leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. In twee instanties bracht de beste speler aan Stompwijkse kant, Enrico Geus, zijn ploeg op 1-1.

,,De gemakzucht sloeg toe en dat was niet goed.”

Er was daarna voor Teylingen nog tijd genoeg om alsnog met drie punten van het veld te stappen, maar de Sassenheimers waren vanaf deze tegenslag zelf de draad kwijt en speelden zonder initiatief en energie. Het bleef dus bij 1-1 tegen de nummer elf van de Tweede Klasse.

6-0
Door het teleurstellende resultaat staat Teylingen op een zesde plek, kort achter Foreholte en Altior. Middenvelder Mark van der Vlugt was teleurgesteld na afloop. ,,In de eerste helft creëerden we ontzettend veel kansen, het had zomaar 6-0 kunnen staan met de rust.”

,,In de tweede helft kregen zij één kans en die ging er nog in ook. De gemakzucht sloeg toe en dat was niet goed. We gingen niet goed om met de ruimtes en Stompwijk ’92 hield het klein. Dit is gewoon duur puntverlies. Volgende week bij ROAC moeten we eigenlijk nog winnen om met een lekker gevoel de winterstop in te gaan.”

Teylingen – Stompwijk ’92 1-1 (1-0) 31. Zwetsloot 1-0,  56. Geus 1-1

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, Dolieslager, Heemskerk, Rodenburg, Van der Vlugt, Van Wijk (75. Ritzen), Witkamp (86. Acimovic), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt