Een ploeg als Foreholte kan niet én Sam Lemmers én Olle Roffelsen én Sten Admiraal én Stan Spies missen. Dat is voor de tweedeklasser gewoon te veel. Die conclusie kan langzaam getrokken worden na de eerste verliespartij van het seizoen. Tegen Altior ging de ploeg van Frank Bloemheuvel met 0-2 onderuit. Desalniettemin onnodig vond aanvoerder Tjeerd van der Zwaan.

,,Met alle respect, maar ook zonder deze vier jongens moeten we gewoon van Altior winnen”, klonk de captain een dag later nog gefrustreerd. ,,We hebben de nederlaag totaal aan onszelf te wijten. Het missen van deze jongens mocht geen excuus zijn. Wij laten bij de 0-1 de kleinste man van het veld de bal binnenkoppen. Daarna valt de 0-2 nog voor rust om dat Toni Arroyo per ongeluk de bal in eigen goal kopte.”

‘Van der Zwaantje’
Van der Zwaan, die echt pisnijdig was vanwege de nederlaag, kon nog wel de humor inzien van de eigen treffer. Omdat de verdediger daar zelf in het verleden ook een handje van had, werd een eigen treffer in Voorhout al een ‘Van der Zwaantje’ genoemd. ,,Het was heel ongelukkig van Toni. Hij kreeg de bal op z’n achterhoofd en die belandde in de eigen goal. Ik dacht wel één seconde: ‘gelukkig ben ik het niet zelf’. Ik zag die krantenkoppen alweer langskomen.”

Na die 0-2 van Altior dook de laagvlieger in elkaar, hield de ploeg het veld compact. Foreholte kon dat niet stuk spelen. ,,Zij zakten zo in en gingen op de counter spelen. Het lukte ons absoluut niet meer om nog drie doelpunten te maken en toch te winnen. Ik ben in tijden niet zo gefrustreerd geweest na een wedstrijd. Ik kon het op een één of andere manier geen plekje geven.”

,,We misten vier jongen, maar dan moeten de andere jongens die nu hun kans kregen, die wel pakken.”

De superstart van Foreholte krijgt zodoende een knauw. De eerste vier wedstrijden werden nog gewonnen door de ploeg van Bloemheuvel. De nederlaag tegen Altior was de tweede op rij. Vorige week verloren de Voorhouters met 2-0 van Laakkwartier. ,,We moeten ook echt niet denken dat we super goed zijn”, bleef Van der Zwaan realistisch. ,,Als we dat doen, sluipt er gelijk wat luiheid over deze ploeg.”

,,En dat mag niet in deze competitie. Het leuke van deze klasse is dat iedereen van elkaar kan winnen. Alleen dan moet je wel bereid zijn om alles te geven en in ieder geval je eigen individuele taken volbrengen. We misten vier jongen, maar dan moeten de andere jongens die nu hun kans kregen, die wel pakken.”

Ondergrens
Van der Zwaan hoopte vooral dat de verloren wedstrijd tegen Altior een wake-up call was voor de ploeg. Na de goede start wil hij niet dat Foreholte nu in een dip terecht komt. ,,We dachten vorige week al de ondergrens te hebben aangetikt, maar tegen Altior was het absoluut erger.”

Over drie weken komt Hillegom op gezoek in Voorhout. En dan moet Foreholte er staan, in de ogen van Van der Zwaan. ,,Dat zijn de potjes waar je als voetballer een beetje voor speelt. Het is ook leuk om ons daar mee te meten. Dan zien we echt waar we staan. Hillegom is één van de kampioenskandidaten.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Schulpzand: ,,Wij moeten stappen maken in een hoger tempo”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys