,,De feestweek zat er nog in bij ons denk ik…”, aldus aanvaller Tom van der Vlugt na afloop van de wanvertoning tegen Delft. Teylingen verloor met 2-5, maar het trieste aan dit feit is dat de Sassenheimers na vijf (!) minuten met 0-3 achter kwamen. De resterende 85 stonden in het teken van de schade beperkt houden en als er dan toch nog iets positiefs gezegd kon worden over de wedstrijd: dat is aardig gelukt.

Binnen 120 seconden hadden de bezoekers Wessel Zonjee al tweemaal weten te verschalken dankzij uitermate slap verdedigen van de thuisploeg. Doelman Zonjee zag er overigens tweemaal bijzonder beroerd uit bij deze twee simpele en houdbare schoten. ,,We mogen nooit drie goals weggeven in vijf minuten tijd. De trainer [Laurens Mouter, red.] zei in de rust dat hij hoopte dat het aan de feestweek lag, want anders werd het volgens hem een zwaar seizoen op deze manier. We werden dan ook zeer terecht hard toegesproken in de rust”, vervolgde Van der Vlugt zijn relaas.

Halverwege de eerste helft werd Teylingen voor het eerst gevaarlijk via een schot van Jaap Zwetsloot. De malaise hield aan in het vervolg. Geen beleving, geen beweging, wegwerpgebaren over en weer. De 0-4 was exemplarisch voor het spel van Teylingen. Raymond Dolieslager speelde dramatisch in van achteruit, waardoor Delft kon onderscheppen. Na een steekbal en slecht verdedigen van Teylingen was Gavin Luiten voor de derde keer in de wedstrijd het eindstation. De bezoekers waanden zich in een speeltuin.

wessel-zonjee

Wessel Zonjee toont zich machtig in de lucht, maar moest zondag toch vijf keer vissen

Één op één
Met twee verse krachten aan het begin van de tweede helft probeerde Teylingen met één op één over het hele veld het beste ervan te maken. Aanvankelijk lukte dit in het geheel niet. De lange ballen van achteruit waren onnauwkeurig, technisch zwak en zonder enig idee.

Toch was het Teylingen dat ook liet zien in een hele korte tijd tweemaal te scoren. Een veel te makkelijk gegeven penalty werd gescoord door Sepehr Safi en kort hierna scoorde Jaap Zwetsloot één op één met de keeper. Maar zicht op een resultaat was er nooit en dat zou ook veel te veel van het goede zijn geweest. Het was een gênante vertoning van de eerste orde. Teylingen onwaardig.

,,De tweede helft was er een aantal verbeteringen zichtbaar, maar helaas komt zoiets te laat. Volgende week spelen we bij Groeneweg. Een degradatiewedstrijd als je naar de stand kijkt. Ik denk dat wij in goeden doen het linker rijtje moeten kunnen halen, maar op deze manier gaat dat niet”, eindigde Van der Vlugt.

Op bezoek bij Groeneweg kan en moet Teylingen revanche op zichzelf nemen. Bij wederom een verliespartij wordt de situatie al vroeg in het seizoen penibel.

Teylingen – Delft 2-5 (0-4)
1. Luiten 0-1, 2. Atay 0-2, 5. Luiten 0-3, 36. Luiten 0-4, 69. Safi (pen.) 1-4, 70. J. Zwetsloot 2-4, 90+2. Luiten 2-5.

Opstelling: Zonjee, Vincenten, Dolieslager, Verwer (46. Stol), van der Krogt, Van den Wijngaard (76. Prange), J. Zwetsloot, D. Zwetsloot, T. van der Vlugt, Safi, Van der Voort (46. Langeveld)

Tekst: Koen van der Vlugt