Leroy George speler van het seizoen vvsb

Leroy George is bij VVSB door de supportersvereniging Bavone FC uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’. De aanvaller strijdt met VVSB om promotie naar de Tweede Divisie en heeft met zijn spel en doelpunten een groot aandeel daarin. De oud-prof streek afgelopen zomer in Noordwijkerhout neer en dat is tot nu toe een waar succes gebleken. 

George maakte dit seizoen 26 doelpunten in de Derde Divisie Zondag, waarmee hij bijna een derde van de goals van VVSB (85 in totaal) voor zijn rekening nam. Toch staart de linkspoot zich niet blind op het maken van goals, zo bleek uit een interview dat we een aantal maanden geleden met hem hadden. “Doelpunten boeien me echt niet, het is leuk zo’n topscorerslijst maar ik wil het seizoen goed afsluiten en met VVSB promoveren.”

Complimenten van Van Leeuwen
De 36-jarige George ontving eerder dit seizoen van Wilfred van Leeuwen ook lovende woorden. De trainer van VVSB is zeer te spreken over de houding van George op en buiten het veld. “Ik heb heel veel bewondering voor de mens Leroy George. Hij is laat binnengekomen en we wisten eigenlijk niet goed wat we moesten verwachten, maar het is ongekend wat hij laat zien. Als de hele selectie honderd procent liefhebber is, is hij dat 101 procent. Het is een geweldige gozer en een echte professional.”

VVSB vocht zich dit seizoen via een ijzersterke reeks terug van een ruime achterstand op ADO ’20, maar moest uiteindelijk toch de titel aan de club uit Heemskerk laten. Hierdoor zal George vanaf volgende week met de Boekhorst-bewoners de nacompetitie ingaan om een plek in de Tweede Divisie te bemachtigen. Daarin treft VVSB naar alle waarschijnlijkheid DOVO uit Veenendaal in de eerste ronde.

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Topscorer George: ‘Doelpunten boeien me niet, ik wil promoveren’
Check ook: De bravoure is terug bij VVSB: ‘ADO ’20 is ongenaakbaar, maar wij momenteel ook’

POPULAIRE BERICHTEN