Pech blijft Van Nispen achtervolgen. Het begon zondag tegen WVC al in de warming-up toen Sjors Meiland afhaakte met een kuitblessure. De ziekenboeg bij De Zilkers begint overvol te raken. Ondanks de nederlaag met 2-4 tegen de bezoekers uit Roelofarendsveen verschuilt René Ras zich er niet achter. ,,We moeten het met de jongens doen die wel fit zijn”, roept Ras al wekenlang.

De Zilkse equipe trof in WVC een goede ploeg. De formatie van Loek Hendriks speelde zondag pas hun vierde wedstrijd in de competitie door afgelastingen. Dat neemt niet weg dat zijn elftal aardig is ingespeeld op elkaar. Dat was vooral gelijk in de beginfase goed te zien.

Dat Van Nispen binnen het kwartier niet met 0-2 op achterstand stond was weer te danken aan sluitpost Tom van Maris. De goalie hield WVC-aanvaller Arne van Klink drie maal van scoren af. Bij de laatste inzet was Thijmen Pompe de reddende engel toen hij de bal van de lijn schoot. De toon was gezet door WVC, dat rond het kwartier toch de leiding nam door Lars Daams 0-1.

,,Dit jaar is het extreem wat we meemaken, want echt alles zit ons tegen.”

Verder leed werd andermaal door toedoen van Tom van Maris Van Nispen bespaard. Sterker nog, de ploeg van Ras kwam rond de 37e minuut op gelijke hoogte. De kleinste man van het veld, Patrick Frumau, kopte de 1-1 binnen. Een klein wonder was geschied. Maar dat wonder werd gelijk na de rust weer de grond ingeboord toen Gies Broesterhuizen uit een scrimmage de 1-2 noteerde.

Slapen
Aanvaller en routinier, Jelle Vleugel, was niet blij met de vroege tegentreffer net na de start van de tweede helft.  ,,Dat was echt balen. Juist het feit dat we in de eerste helft op gelijke hoogte kwamen met WVC, gaf ons meer vertrouwen. Dat lieten we qua veldspel ook zien na de goal van Patrick (Frumau red). En dan gaan we vervolgens in de fout bij de genomen corner. We staan daar gewoon te slapen en werken de bal gewoon niet weg. We moeten het onszelf aanrekenen.”

Luuk Zonneveld probeert de bal uit te verdedigen onder druk van een aanvaller van WVC

De ploeg van Ras toonde echter veerkracht en ging volop ten aanval. Rond de 57e minuut werd Ferdy Smit onderuit geschoffeld, maar wees de dienstdoende scheidsrechter niet naar de stip. Vier minuten later ging de arbiter voor de tweede keer in de fout.

Aanvaller Jeffrey van der Geest werd de diepte ingestuurd en zwaar gehinderd en vastgehouden door Nick Disseldorp. De 19-jarige spits hunkert naar een goal en schoot prima binnen. Tot ontsteltenis van iedereen gaf scheidsrechter Van Belkum geen voordeel maar een vrije trap en keurde hij de treffer af.

Gelukkig voor de Zilkers schoot Vleugel vervolgens de vrije trap snoeihard langs Bas Nugteren binnen. Vleugel: ,,Ja hij ging er lekker in. Eindelijk gerechtigheid want zo voelde het wel aan. Lang hebben we er niet van kunnen genieten, helaas.”

,,Je hebt goede en slechte tijden. We zitten nu even in de laatste.”

Het niet fluiten bij een overtreding op diezelfde Vleugel werd Van Nispen uiteindelijke fataal. Roy Weenink rondde een prima breedtepass af. Dat was teveel van het goede voor de geelhemden. Dat Daams er zeven minuten later nog 2-4 van maakte was meer voor de statistieken.

Soap
De ervaren aanvaller houdt de moed erin. ,,Ja, dat zeker. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. Het is wel even wennen hoor moet ik zeggen. Normaliter spelen we elk jaar bovenin mee met de top zes. Dit jaar is het extreem wat we meemaken, want echt alles zit ons tegen. Ik hoop dat er over een aantal weken wat spelers gaan aansluiten. Dan hebben we ook weer wat meer mogelijkheden om te schuiven. Ik zie het positief in. Je hebt goede en slechte tijden. We zitten nu even in de laatste.”

Van Nispen – WVC 2-4 (1-1). 14. Daams 0-1, 37. Frumau 1-1, 46. Broesterhuizen 1-2, 65. Vleugel 2-2, 72. Weenink 2-3, 77. Daams 2-4.

Van Nispen: Van Maris, Zonneveld, Van Westerop, K. van der Linden, Pompe, D. van der Linden (72. De Groot) Frumau, Smit (68. Duivenvoorde), Vleugel, Zonneveld, Van der Geest.

Foto’s: Theo van Gijlswijk