Met basisplekken in z’n eerste wedstrijden bij SJC, begon Puck Postma prima aan z’n avontuur in Noordwijk. De ploeg van trainer Florian Wolf won met hem in het team de eerste twee duels met relatief gemak. Tot SJC tegen HBS speelde. De huidige koploper van de Hoofdklasse verloor met 1-0 en zag tot overmaat van ramp Postma geblesseerd uitvallen. ,,Normaal ga ik nooit vrijwillig het veld uit. Nu kon het niet anders”, wist de buitenspeler direct dat het fout zat.

Dat was voor hem ongelooflijk balen. Samen met Wolf kwam hij juist deze zomer over van Legmeervogels om weer een nieuw hoofdstuk aan z’n voetbalboek toe te voegen. Na dienstverbanden bij onder andere FC Volendam, Go Ahead Eagles, Koninklijke HFC en dus Legmeervogels, had hij juist weer zin om zich op hoofdklasseniveau te laten zien.

Klap
Totdat hij in Den Haag diep werd gestuurd. Postma zag dat hij één op één kwam met de Haagse doelman en deed er alles aan om aan de bal te komen. ,,Zo dacht de keeper er ook over”, herinnerde Postma zich van het fatale moment. ,,Hij klapte vol tegen mijn scheenbeen aan.”

De 22-jarige, in Haarlem geboren voetballer, kende de pijn. ,,Twee jaar geleden heb ik mijn voorste kruisband gescheurd. Ik weet dus wel wat van ‘die kruisbandjes’ af. Ik voelde direct dat mijn knie niet stabiel was. Uiteindelijk ga je van het meest negatieve uit. Dat het ‘slechts’ een beschadiging aan mijn achterste kruisband was, was nog soort van positief.”

,,Het scheelt wel enorm dat ik al een soortgelijke blessure heb gehad. Er blijven geen vraagtekens over.”

Wie Postma nu een maandje later tegenkomt, ziet de aanvaller met een flinke brace over z’n knie lopen. ,,Het is een aangepaste brace. Die zorgt voor stabiliteit. Er zit een soort vering in, waardoor mijn achterste kruisband niet wordt belast. Ik merkte in de eerste weken gelijk dat mijn bovenbeen aan kracht verloor. Ik heb oefeningen gekregen van mijn fysiotherapeut. Daar ben ik nu mee bezig.”

Winterstop
Dat niet z’n voorste, maar z’n achterste kruisband is beschadigd, is positief voor de lengte van z’n revalidatieproces. Nu hoeft Postma niet een heel seizoen toe te kijken, maar kan hij over een maand of drie weer op het veld staan. ,,Ik focus mij op de winterstop. Ik moet nu nog twee, drie weekjes die brace om. Daarna kan ik waarschijnlijk het traject van de krachttraining in. Het scheelt wel enorm dat ik al een soortgelijke blessure heb gehad. Er blijven geen vraagtekens over.”

Ondertussen blijft Postma wel kijken bij z’n ploeggenoten en ziet hij zijn SJC nu eerste staan in de Hoofdklasse A. ,,Ook al had ik er liever zelf gestaan… Ik ben wel blij hoe we het nu doen. Ik vind ook dat we een leuk stel gasten hebben, waar we nu mee voetballen. Daar wil ik graag bij betrokken blijven.”

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘(PREMIUM) – Het is ‘showtime’ voor Van der Niet’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude