Nu 19 juni steeds dichterbij komt, werd ons steeds vaker de vraag gesteld wie de troepen gingen aansturen tijdens de VIDB Benefietwedstrijd komende vrijdag. We waren nog in onderhandeling maar inmiddels zijn we eruit. Team VIDB zal gecoacht worden door Lisser Frank Peereboom, huidig trainer van Ajax A1. Het Foundation heeft zelfs twee coaches. Ruud Bröring zal samen met Gerard van der Lem de lijnen gaan uitzetten.

Frank Peereboom kende een uitstekend seizoen met Ajax A1. Op de laatste speeldag haalde de Amsterdammers met een 6 – 0 overwinning op NEC / FC Oss A1 de titel binnen. Daarnaast was er ook persoonlijk succes voor Peereboom. Als eerste Lisser behaalde hij het felbegeerde diploma Coach Betaald Voetbal. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe hij de de mannen van Team VIDB gaat voorbeiden op de strijd met het Foundation Team.

Het trainersduo van het Foundation Team behoeft nauwelijks introductie. Ruud Bröring speelde en trainde bij Noordwijk en FC Lisse en was in beide rollen zeer succesvol. Zo harkte hij in 1999 als trainer van VV Noordwijk het kampioenschap binnen. Een aantal jaren ervoor tipte hij Louis van Gaal, destijds trainer van Ajax, dat er een zeer talentvolle keeper onder zijn hoede in de jeugd van Noordwijk rondliep. Dat bleek niemand minder dan Edwin van der Sar. De rest is geschiedenis. Het maakt de aanwezigheid van Bröring op deze mooie dag natuurlijk nog gepaster dan het al was.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Gerard van der Lem. Ook hij heeft een mooie link met Edwin van der Sar. Daarnaast kende de Amsterdammer zowel als speler en als (assistent)trainer enorme successen.  Als de assistent van Louis van Gaal won hij in de jaren negentig met Ajax alles wat er te winnen viel. Inderdaad, met Edwin van der Sar onder de lat. Maar ook als voetballer heeft Van der Lem zijn strepen verdiend. Maar liefst 298 wedstrijden speelde hij in het betaalde voetbal voor FC Amsterdam, Roda JC, Feyenoord, Sparta en FC Utrecht.

Foto: Ajax.nl

flyerdeftrainers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen