Gert Aandewiel keert voor minimaal twee jaar terug bij Quick Boys. De oud-trainer en -speler van de bollenstreekclub wordt per 1 oktober technisch manager en krijgt de verantwoordelijkheid over het voetbalgedeelte bij de Katwijkers. Hij volgt daarmee Brian Mussche op die in april van dit jaar zijn taken als technisch manager neerlegde. Aandewiel geeft aan blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging: ,,Quick Boys blijft toch mijn club.”

Het contact tussen de club en oud-trainer was er al langer. ,,Eigenlijk na het vertrek van Brian (Mussche) en later Piet (van Duijn) zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Door onder andere de geboorte van mijn zoontje heeft het allemaal wat langer geduurd. Ik ben blij dat ik nu aan de slag kan bij de club waar ik groot ben geworden.”

Het takenpakket van Aandewiel is breed. ,,Ik word verantwoordelijk voor het voetbalgedeelte binnen Quick Boys. Daaronder vallen Quick Boys 1, 2 en 3, de beloften, scouting en alle selectie-elftallen van de jeugd. Bij het eerste elftal moet je dat zien als een klankbordfunctie voor Ted (Verdonkschot) en de samenstelling van de selecties. Voor de jeugd betekent dat het opleiden en begeleiden van de trainers.”

Met zijn rol als technische manager slaat de Katwijker een andere weg in dan voorheen. ,,Eigenlijk is dat zaadje geplant in Armenië waar ik ongeveer een zelfde rol had. Dat beviel me erg goed en smaakte naar meer. Overigens staat er al een zeer behoorlijke organisatie bij Quick Boys maar het kan altijd beter. In dat opzicht is het een mooie uitdaging en ik vind het erg mooi dat ik daar een rol in kan spelen.”

Aandewiel loodste Quick Boys als trainer in 2004 naar het Algeheel Landskampioenschap van de amateurs en was de jaren erna werkzaam in het betaalde voetbal bij HFC Haarlem, Sparta, NAC en FC Oss. Bij laatstgenoemde club stond hij vorig seizoen nog voor de groep als hoofdtrainer.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO