,,Het was een aardige klap”, zag Roy Schulpzand, trainer van Van Nispen (zon.). Z’n pupil Philip Mossel klapte in de tweede helft keihard op de doelman van SJZ en bleef verdwaasd liggen op het veld. ,,Hij was echt groggy. Hij wist even niet meer hoe laat het was, zeg maar.”

Na afloop was de botsing tussen de onfortuinlijke Mossel en de keeper van de bezoekers gespreksonderwerp nummer één. Dat het duel in 2-2 eindigde was bijzaak. Omdat de middenvelder uit De Zilk er echt even niet lekker bijlag op het veld werd er een ambulance opgeroepen naar De Zilk. Ook de eigen vereniging liet zich direct van z’n beste kant zien, volgens Schulpzand.

Discussie
,,Philip werd gelijk gestabiliseerd door een paar mensen en er werden jassen en kleren over hem gelegd om hem warm te houden. Kijk, ik heb mij EHBO-diploma, maar ik vond de reactie van de pa van Philip en de mensen rondom de club echt fantastisch. Door de rust van die mensen is het nooit heel hectisch geweest.”

,,Ik zei ook tegen de jongens: ‘ik kan nu wel tactisch gaan ouwehoeren, maar ik vind het veel belangrijker dat het goed gaat met Philip'”

Op het moment van de botsing stond Van Nispen (zon.) met 0-1 achter. Uit de overtreding op Mossel kwam een penalty voor de thuisploeg en werd de doelman weggestuurd. ,,Er kwam een bal tussen de keeper en de verdediging. Philip ging naar de bal, de doelman kwam uit en wilde de bal met z’n vuisten wegwerken. Daarmee deed hij z’n knie naar voren. Het is de eeuwige discussie of een keeper wel op die manier uit mag komen.”

De wedstrijd lag daardoor zo’n vijftien tot twintig minuten stil, om zo de voetballer de beste zorg te kunnen bieden. ,,Ik zei ook tegen de jongens: ‘ik kan nu wel tactisch gaan ouwehoeren, maar ik vind het veel belangrijker dat het goed gaat met Philip’. Die 2-2 is niet zo belangrijk. De gezondheid van mijn jongens is het belangrijkste van alles. We voetballen allemaal toch omdat we zo’n plezier hebben in het spelletje?”

,,Het was al met al een bizarre middag. Tot het moment van Philip was het een ‘gewone wedstrijd'”

De eerste berichten vanuit het ziekenhuis waren in ieder geval goed, kon Schulpzand vertellen. Hoewel de exacte diagnose bij de trainer ook nog niet bekend was, kon hij wel melden dat er geen breuken waren geconstateerd bij de voetballer uit De Zilk. Later op de avond bleek dat Mossel geen hersenschudding had en dat de wond op z’n hoofd is geplakt. De voetballer mocht dezelfde avond nog naar huis.

Onbewust
,,Het was al met al een bizarre middag. Tot het moment van Philip was het een ‘gewone wedstrijd’. Maar we speelden naar de kant waar de ambulance ook stond, in de rechterhoek van het park. Dat zie je wel als voetballer en neem je onbewust mee.” Uiteindelijk schoot Joost Verwer de toegekende penalty binnen. SJZ kwam via Mark Griffioen nog wel op 1-2, waarna het slotakkoord van het duel voor Jeffrey van der Geest was. Zijn 2-2 bleek de eindstand van de middag.